Translate

torstai 25. helmikuuta 2016

Talon sisäänkäyntiin tulee kuisti

Tässä talossa sisäänkäynnin eteen on ajateltu kuisti, jonka kautta sisäänkäynti taloon tapahtuu. Kuistin tekemisen olin päättänyt jättää tänne loppuvaiheeseen sillä nyt sen voi sitten suunnitella suoraa siten että talon rungossa olevat ovet ja ikkunat tulee otettua huomioon.
Projektina tämä on kuin alkaisi pienen talon rakentamisen. Seinälevyt sahasin suoraa talon mittoihin sovitettuna.
Seinälautoja piti taas lähteä sahaamaan juuri, kun olin käyttänyt viimeiset lautani varsinaisen talon runkoon. Olisi varmaan ihan kiva laskea montako metriä lautaa on taloon mennyt sitten kun se on valmis. Saatan sen vielä tehdäkin jos jää sopivasti aikaa. Joka tapauksessa lautaa on mennyt uskomaton määrä. Koko ajan ne tuntuvat loppuvan.
Laudat täytyy sitten vielä liimata yksin kappalein seiniin. Tämä vaihe sujuu parhaiten, kun seinät ovat irrallaan, samoin kuin seinien maalaus.
Kuistin ison ikkunan kokoan suoraa ikkuna-aukkoon. Sivuille tulevat pienet ikkunat minulla olikin jo valmiina, sillä olin tehnyt niitä vahingossa kaksi kappaletta liikaa silloin talon ikkunoiden valmistusvaiheessa.
Nyt vain tein ruudutuksen ikkunaan käyttäen mallina valmiita pikkuikkunoita. Näin myös suuren lasin ruudutus on samanlainen kuin sivujen pienissä ikkunoissa.
Sitten vain seinät pystyyn ja sovittamaan lattiaa. Lattiamateriaalina käytin samoja bamburimoja, joista talon muut lattiat on tehty.
Lopullisesti kuisti tulee kiinni oikeanpuoleiseen avautuvaan etuseinäkappaleeseen. Jätän kiinnityksen vasta seinien saranoinnin jälkeen tehtäväksi, jotta kuisti asettuu suoraan muuhun taloon nähden. Saranoinnissa on kuitenkin sen verran säätämistä, että on turvallista pitää kuisti vielä erillään.

Ei kommentteja: