Uusi takkamalli oli sen verran kiinnostava, että tästä aiheesta piti tehdä muutama tutkielma. Aloin kokeilla niitä kumpaankin mittakaavaan sekä M1:12. mitat 5x9,5x10,5cm+hormi, että pienempiä M1:18. Tässä kävi taas niinkuin aina ennenkin pienempi osoittautui huomattavasti työläämmäksi tehdä.
Pienen takan mitoilla kynttilän sijoittaminen on kriittista, sillä en halunnut tehdä siitä kovin massiivista vaan pienensin mitat suoraa mittakaavasuhteessa, jolloin pikkkutakan kooksi tuli 4x7x8,5cm+hormi.
Paristokotelo rajoittaa takan koon pienentämistä
Tämän pienemmäksi ei takkaa voi näillä ledikynttilöillä tehdäkään, sillä kynttilöiden paristokotelon halkaisijat vaihtelevat välillä 3-4,5 cm ja näihin pikkutakkoihin joutuu aina valitsemaan pienimmät mahdolliset kynttilät, jotta mittasuhteet pysyisivät edes suunnilleen kohdillaan. Haluan kuitenkin säilyttää nämä takat sellaisina että pariston voi helposti vaihtaa.
Ihan kuriositeettinä kokeilin kuinka pienen takan voisi tehdä käyttämällä kynttilän alkuperäistä paristokoteloa. Oheinen takka on tehty suunnilleen mittakaavaan 1:24 ja kuvasta huomaa hyvin, että paristokotelo ei enää mahdu takan rakenteisiin.
Pienin mahdollinen takkakoko led kynttilöillä toteutettuna
Projekti hieman keskeytyi nyt viimeistelyvaiheessa, sillä pienempiä takkoja tehdessäni huomasin, että kaikki valmiiksi tekemäni polttopuut on tehty 1:12 mittakaavaa ajatellen. Yhtään kuivia risuja ei ole kotona eikä näytä nyt olevan maastossakaan, joten täytynee odotella sateiden päättymistä ennenkuin pääsen tekemään puutöitä pikkutakkoihin.
3 kommenttia:
Hyvännäköisiä moderneja takkoja :)
Kiitos Seppo kommentistasi. Jotain ajankulua sitä on keksittävä sadepäivien varalle, kun kesä ei tänä vuonna näytä alkavan ollenkaan.
Tämän surkean kesän takia minäkin läksin kokeilemaan tuota tarinantapaista Kantvikin kaksosista, Sirkusta ja Pulmusta.
Lähetä kommentti