Translate

torstai 16. heinäkuuta 2015

Takat valmistuivat ajoissa - takkatehdas hiljenee

Viimeiset takat ehtivät valmistua juuri sopivasti Forssan lelumessuille. Innostuin kokeilemaan vielä vanhaa perinteistä nukketalon takkamallia Se on varsin yleinen vanhoissa englantilaisissa taloissa, joissa hormi on yleensä piilotettu paksujen seinien sisälle ja huoneeseen näkyy takasta ainoastaan tämä tulisijaosa.
 Perinteinen englantilainen takkamalli

Näissä pikkutakoissa on se etu, että niitä voi sijoitella talossaan suhteellisen vapaasti, koska hormin oletetaan olevan takana olevan seinän sisällä. Takan päälle saa myös mukavasti sijoitettua koriste-esineitä sekä tauluja tai peilejä.

Avotakassa tuli välkkyy iloisesti

Tätä takkamallia en onnistunut tekemään pienempään M 1:18 mittakaavaan ja sama oikeastaan pätee muihinkin, sillä lähes kaikki avtakka mallit ovat suuremmassa M1:12 mittakaavassa.Yksi jpa Barbeille tehty mittakaavaan M 1:6.

Aloitin projektini tekemällä näitä perinteisiä avotakkojani, joissa kynttilä lepattaa sisällä. Niitä on sekä kulmiin sijoitettavia että suoria malleja. Kaikki takat on tehty toimimaan itsenäisesti omalla paristollaan, jonka voi vaihtaa.
Pari pikkutakkaa piti kokeilla
Näitä moderneja laseilla varustettuja takkoja onnistuin tekemään myös pieneen M 1:18 mittakaavaan. Vasemmalla suuremmat ja oikealla pienemmät lasitakat.Tein muutaman takan myös ilman hormia


Takkojen ja pönttöuunien lisäksi tein myös muutaman hellan ja hella-uuniyhdistemän, sillä eiköhän nämäkin lasketa tähän tulisija kategoriaan. 
Liesi-uuni yhdistelmiä

Nyt sain laittaa hellatehtaani kiinni, sillä tuleva viikko on omistettu lapsenlapsille ja kesän vietolle, joten säistä riippumatta nyt ei enää tehdä näitä. Katsotaan sitten reilun viikon päästä Forssassa, onko tällaisille tarvitsijoita.

 Tavaroita odottamassa pakkaamista

2 kommenttia:

seijastiina kirjoitti...

Upeita!
Voi kun saisin jotain tuollaisia uuneja.
Olet kyllä mestari.
Minulla toinen nukkekoti tulossa , ja uuneja mietin nyt Lundbyn malliseen taloon.
Et taida myydä ? :-D
Sinun sivut aina minut pulmissa pelastaa.
Mutta hyvää syksyä!

Jorma kirjoitti...

Kiitos kommentista. Teen niitä varmasti vielä jouluun mennessä myös Lundbykoisina. Kiva jos olet saanut sivuilta joitakin apuja. Se on niiden tarkoituskin.