Translate

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Puupalikkakeittiö saa työvalot

Pyörittelin sitä puupalikoista, mittakaavaan 1:12, kyhäämääni keittiön työpöytää käsissäni ja huomasin, että sinne saa tehtyä helposti myös työvalot.

 Keittiön työpöytä M 1:12

Keittiön työpöytä on kasattu muutamasta parkettilaudan palasta ja kovalevystä. Ovien välit olen tehnyt sahaamalla pienet urat levypalasen pintaan. Hellan ja työpöydän altaat piirsin tietokoneella ja laminoin muovin sisään ennen paikoilleen liimausta. Ovien nupeiksi löysin pienet kullanväriset naulat. Tämä keittiö kestää kovaakin käsittelyä ja soveltuu sellaisenaan esimerkiksi pikkulasten nukketaloon.

Huomasin, että yläkaapien alle parkettilaudan ponttiosasta jää valmiiksi sopiva ura putkivalainta varten. Nyt löysin selvästikin käyttöä jostain messuilta löytämääni kynään, jonka runko oli sopivasti läpikuultavaa muovia. Putki sopi yhtenä pätkänä kaapiston alle. Sen olisi myös voinut katkaista jolloin olisi syntynyt kaksi erillistä putkivalaisinta.
Olin hommannut tulevan syksyn "SuuriSnadi" pienoismallinäyttelyn sähkötyöpajaa varten valmiiksi joitakin paristo-led-valosarjoja, sillä viime vuonna kurssin lähestyessä ei led-sarjoja tahtonut löytyä mistään ja tänä vuonna halusin olla viisaampi. Nyt niitä valoja sitten oli kotona valmiiksi tämän tapaista kokeilua varten.


 Yläkaapisto vaati alleen pienen sovituspalan, jotta kaappi istui kunnolla paikoilleen

Puolen tunnin aherruksen jälkeen kaapistossa oli jo työvalot paikoillaan ja se alkoi selvästi näyttää jo elävämmältä työpöytäkokonaisuudelta.

 Kaapiston valot jäävät yläkaappien alle piiloon.

Kaapiston taakse kiinnitin vielä sokeripalan tulevia kytkentöjä varten ja jätin valosarjan loput valot omaan koteloonsa sieltä niitä voi yksi kerrallaan kytkeä oikeisiin kohteisiin omassa talossaan. Paristokotelon ja kytkentäsokeripalan voi helposti siirtää esimerkiksi oman talonsa takaseinän ulkopuolelle.

 Valojen kytkentäkeskus paristoineen on keittiökaapiston takana

Vien tämän kokonaisuuden sinne Forssaan, jos joku on tällaista vailla. Siitä ainakin saa helposti valot koko taloonsa. Ellei ketään kiinnosta, käytän sen jossain tulevissa projekteissani.


Ei kommentteja: