Translate

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Takatkin ovat tulisijoja - uuden mallin kokeilu

Saatunani taas kynttilöitä, piti lähteä kokeilemaan vieläkö osaisin tehdä takkoja niin kuin joskus aiemmin. Materiaalina näihin takkoihin käytän yleensä Finfoam polystyreenilevyä, joka on kevyttä ja kuitenkin riittävän tukevaa tämän tyyppiseen käyttöön. 

 Uusia takkoja valmiina

Joskus aiemmin olen tehnyt takkoja myäs puusta, mutta se työstäminen on hieman vaikeampaa pienillä työkaluilla ja eteisen nurkassa, jonne olen perustanut pikkuisen työpajani. Tosin näin kesäaikaan työpaja tahtoo levitä myös pihaterassin pöydille.

Uusi takkamalli
Ensimmäisten takkojen valmistuttua pioti lähteä kokeilemaan myös hieman uuden tyyppistä takkaa, joka on lähempänä nykyisiä moderneja takkakokeiluita 1:1 maailmassa. Pienen harjoittelun jälkeen sain syntymään kuvassa olevan takan, joka voidaan sijoittaa vaikka keskelle huonetta ja tuli näkyy plexien läpi kolmeen suuntaan.

Uusia takkarunkoja alkaa syntyä

Tällaisen tekemiseen tarvittiin polystyreenin lisäksi plexiä, vaihtoehtoisesti lasia, sekä sähköasennusputkea hormiksi. Prototyypin kuva herätti sen verran kiinnostusta, että ajattelin tehdä näitä vielä muutaman lisää ja kokeilla myös pienempään 1:18 mittakaavaan.

Forssaan lähtijöitä

Nyt alkaa tavaraa olla jo sen verran, ettei tarvitse ihan tyhjin käsin lähteä Forssan lelumarkkonoille kokeilemaan onneaan. Lopullinen määrä saa olla kiinni sadepäivistä, joita nyt kahden hellepäivän jälkeen tuntuu kyllä riittävän

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Nyt on Forssa allakassa. Sen verran kiinnostaa nuo takkasi.

Jorma kirjoitti...

Siellä on varmasti paljon muita osaajia ja mielenkiintoista tavaraa. mm ne Marian tuolit.