Translate

perjantai 23. maaliskuuta 2012

YLE yllätti

Yleisradio järjesti eilen hauskan positiivisen yllätyksen tehtyään radiojutun yhteydessä kuvatun materiaalin pieneksi tietoiskuksi nukketaloharrastuksesta. 
Juttu meni TV2:n alueuutisissa ja jo aiemmin tarina oli kuulemma laitettu valtakunnan lähetykseen alkuillan kulttuuriuutisten yhteydessä.


  Kuvassa Maikin talon työmaakuva. 
Talon sokkeliin on tekeillä autotalli ja sauna

Yle oli jutussaan käsitellyt tätä nukketalorakentamista ihan mukavalla tavalla, joka saattaa innostaa muitakin harrastajia mukaan näihin touhuihin. Samaa mitä minäkin yritän saada aikaan tällä sivustolla.
Kuvaksi tälle sivulle laitoin Maikin talon työmaakuvan, joka tuli mieleeni, kun laittelin viimeiseen hevostalliini katon saranointia. Näiden levyrakenteiden kanssa on melko tuskallista löytää riittävän vahvoja saranoita sekä pitävää kiinnitystä levyihin, jotka ovat paksuudeltaan yleensä vain 6-8mm.
Tässä talossa saranoita tuli kokeiltia kunnolla, sillä katon lisäksi myös etuseinä on saranoitu kahdessa osassa. Etuseinän saranat sain ruuvattua pitkillää ruuveilla runkorimoitukseen kiinni, mutta levykiinnitys on tehty pienillä 3mm:n ruuveilla ja muttereilla. Pelkkä ruuruuvikiinnitys ei olisi kestänyt kiinni levyssä.