Translate

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Loppusuora häämöttää

Nyt talorungot alkavat kaikki olla valmiina. Työmäärä on ehkä ollut arvioitua suurempi, mutta kuka niitä eläkeläisen tunteja laskee. Joka tapauksessa on ollut ihan hauskaa ajankulua ja oman uuden vannesahan ja uusien materiaalien opiskelua.

Kuvassa neljä taloa viidestä odottamassa vielä väliseiniä

Väliseinät aion tehdä samasta parkettilautamateriaalista kuin lattiatkin. Tällöin saan kiinnitettyä seinät ruuveilla, ilman ylimääräisiä tukirakenteita ja alkuperäinen tavoitteeni kaikkien seinien irrotettavuudesta säilyy. 
Luulen irti ruuvattavien seinien helpottavan talojen sisustustöitä, sillä näistä taloista saa minkä tahansa seinä- tai kattolevyn irroitettua käsittelyä varten ja kiinnitettyä sen sitten takaisin paikoilleen. Ainoa työkalu jota tarvitaan on kunnollinen ristipääruuvari.
Ristipääruuvien löytäminen oli yksi tämän projektin yllättävistä vaikeuksista sillä rautakaupoissa on yleisesti siirrytty kuusiokolo torx-ruuveihin, jotka ovat kyllä erittäin hyviä koneruuvauksessa, mutta kotikaapeista ei yleensä torx ruuviavaimia vielä löydy. 
En kuitenkaan halunnut käännytttää talojen uusia haltijoita heti rautakauppaostoksille joten haeskelin ristipääruuvit sitten erikseen ruuvialan erikoismyymälästä.