Translate

torstai 22. maaliskuuta 2012

Ensimmäinen talo viidestä on valmis

Tältä se nyt näyttää valmiina. Sain ensimmäiseen taloon jo väliseinätkin paikoilleen joten voin hyvällä omallatunnolla alkaa odotella viestiä, mihin ne talot sitten lähtevät.

Talo n:o 36 luovutuskunnossa

Olin jo aiemmin päättänyt tehdä väliseinät irrotettaviksi. Ne on nyt kiinnitettu vain muutamalla ruuvilla ja helppo irottaa tapetoinnin tai maalauksen ajaksi. Parkettilautojen leveys oli vain noin 18 cm joten niitä joutui myös seinärakenteissa liimaamaan yhteen ennenkuin levyt sai sahattua lopullisiin mittoihinsa. Alemman kerroksen väliseinän voi kiinnittää mihinkohtaan alakertaa hyvänsä jos alakerran keittiösta ja olohuoneesta haluaa thehdä erikokoiset. Viimeistelytyön jälkeen seinät voi vielä halutetssaan liimata paikoilleen. Tällä ratkaisulla talosta saadaan entistä tukevampi.

Levyt saa helposti liimattua ponteistaan yhteen. ne kannattaa kuitenkin asettaa liiman kuivumisen ajaksi puristukseen, jotta seinistä tulee suorat. Samalla tekniikalla liitin projektin käynnistyessä myös lattialevyjen parkettilaudat toisiinsa. Varsinaisissa parkettiasennuksissa ei liimaa käytetä, koska normalikokoisessa asunnossa lautojen oma paino asettelee ne paikoilleen ja ponttisauma antaa samalla liikkumavaraa laudoille.

Tässä nukkekotisovelluksessa laudanpalat on liimattu toisiinsa ja lisäksi käsittelin, liiman kuivuttua, lautojen taakse jäävän pienen kolon valmiiksi myös tasoittella, jotta se on tapetointia tai maalausta varten valmis, kun taloa lähdetään sisustamaan. Tasoitteena käytin Tikkurilan puunväristä pakkelia, jonka ei pitäisi erottua ohuenkaan tapetin alta.