Translate

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Takaisin työmaalle

Muiden aikaansaannoksia oli kiva ihastella, mutta nukkeyhdistyksen taloprojekti edelleen jatkuu. Vielä kolme taloa odottaa kasaamistaan. Lattialevyt on nyt leikattu mittoihinsa n 30x 60 cm. Kuhunkin taloon pitää valita ala ja yläkerran lattiat ja vielä varmistaa, että ne ovat samankokoiset, ettei talosta tule vinoa.
 

Päädyin ensimmäisen talon ruuvikokeilun jälkeen kiinnittämään muissa taloissa runkorimat liimaamalla.
I- kerroksen lattian kulmiin porataan 6mm:n reiät ja
II: keroksen lattian kulmiin shataan runkoriman kokoinen 
kolo johon myös reikä 6 mm:n liimatappia varten.

Pystyrimojen päihin kiinnitetään liimatapit alakerran lattiakiinnitystä ja kattotuoleja varten sekä II:n kerroksen korkeudelle vastaavasti vaakasuuntainen tappireitys kerroslevyn kiinnitysta vartenRimat ja kattotuolit oli jo ennalta sahattu mittoihinsa joten talorukojen kokoonpano on melko nopeata.
Kuvassa talosarjan neljä viimeistä talorunkoa, joista yhteen on jo aloitettu myös seinälevyjen kiinnitys

Liimapuutapit voi jättää reilusti tulemaan rimojen läpi, sillä ne voi sahata liiman kuivuttua samoin kuin kattotuolirimojen mahdolliset ylitykset. Tässä vaiheessa kannattaa vielä varmistaa, että talosta tulee suorakulmainen ennen kuin liimaukset ovat kokonaan kuivuneet. Seuraava työvaihe on sitten kurkihirsien ja levyjen kiinnitys. Levyjen kiinnityksen yhteydessä talorungon saa lopullisesti oikaistua mittoihinsa.

Ei kommentteja: