Translate

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Levymateriaalien valinta

Pientä tuskaa tuotti sopivien seinälevymateriaalien löytäminen. Parissa ensimmäisessa taloissa käytin seiniin laminaattilevyä, jolla sain käytännössä sahanteräni tylsiksi. Se osoittautui jälleen kerran hieman liian kovaksi materiaaliksi, vaikka onkin siisti pinnoiltaan. lähdin etsimään uusia levymateriaaleja ja päädyin käyttämään lopuissa taloissa seinamateriaalina MDF-katto-pinnoituslevyä, samaa jota olin jo käyttänyt ensimmäisten talojen kattoihin.

 Seinälevyt liimauksessa

Nämä levyt voi ponteistaan liimata yhteen ja saada juuri niin leveitä, sisäpinnaltaan sileitä, levyja, kuin taloissa tarvitaankin. Materiaalin vahvuus on 8 mm, joka pitää talon tukevana, mutta on painoltaan vielä siedettävää. Toinen vaihtoehto olisi ollut 8 mm:n vaneeri, jota olen käyttänyt aiemmissa taloissani. MDF on kuitenkin paremmin mittansa ja muotonsa säilyttävää ja pinnat ovat vaneripintoja siistimmät.
 MDF-levystä tehtyjä nojatuoleja

Sahauksesta ylijääneistä hukkapaloista tein pikaisena kokeiluna pari pikkutuolia. Tuolit on tehty neljästä 45mmx45mm levypalasta yhteenliimaamalla. Sohvan pystyy kalustoon tekemään samalla tekniikalla tekemällä istuin- ja selkänojapaloista mitoiltaan esimerkiksi kaksinkertaiset.
Näitä huonekalukokeilua ajattelin jatkaa, kunhan talojen rungot tulevat valmiiksi ja erilaisia levytähteitä on kertynyt nurkat täyteen..

Väliseinien kanssa jatkan vielä pohdiskelua samalla kun alan koota loppuja talorunkoja valmiiksi.

Ei kommentteja: