Translate

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Savupiipputeollisuutta ?

Ensimmäisen talorungon valmistuttua malliksi alkoi koko sarjaan loppuunvieminen. Kesken töiden tuli mieleeni, että nyt taidan vihdoinkin olla savupiipputeollisuuden palveluksessa, kun sahasin kaikkiin taloihini piiput samalla kertaa. Piippujen sahauksessa kannattaa katttokulma ottaa valmiiksi huomioon, niin piippu tulee varmasti pystyasentoon myös kiinnityksen jälkeen.

 Mitä muuta se savupiipputeollisuus tekee kuin savupiippuja ?

Kattotuolit tein valmiista 15x15 mm:n rimoista, jotka sitten kiinnitetään toisiinsa sekä talorungon pystyrimoihin puutappiliitoksilla. Kattotuleihin kannattaa katon kulmat myös sahata valmiiksi niin ovat helpompia sovitella. Tässä tapauksessa harja 60 ja lape 30 astetta.


  

Puutappiliitosten reiät (6mm) kannattaa porata reilusti rimojen läpi ja siistiä liimausten kuivuttua.

Aiemmissa taloissa olen katkaissut puisista harjanvarsista taloihini kurkihirren, jota on voinut käyttää myös kantokahvana silloin kun katto on saranoitu tai tehty muutoin irroitettavaksi. Näihin taloihin tulee kiinteät kattolevyt jolloin päätin suunnitella erillisen kantokahvan samasta materiaalista.

Täkkipulteilla kiinnitetystä kantokahvasta taloa on helppo siirtää paikasta toiseen, vaikka sisällä olisi irtokalusteitakin.

Ei kommentteja: