Translate

lauantai 2. kesäkuuta 2018

Mökki alkaa nousta harjakorkeuteen - Kattotuolit ovat paikoillaan.

Kauniista kevätpäivistä huolimatta hirsimökki on noussut vähän kerrallaan. Suurin tuska tuntuu olevan siinä, että vuollut hirret loppuvat kokoajan kesken, sillä on halua vuoleskella koko rimavarastoani hirsiksi tähän pikkumökkiin.

Työmaa on nyt vaihteeksi perustettu ulos terassille, niin kokoonpanotöitä voi tehdä kauniina kesäpäivinä myös ulkona.

Valokuva ei täysin kerro mökin rakennetta, mutta päätin tehdä oman ratkaisun ja jättää valioven sisältä kokonaa pois ja tehdä saunalle oman sisäänkäynnin suoraa terassilta.

Etuseinään näyttäisi hyvin sopivan kaksi erillistä sisäänkäyntiovea. Näin saunasta tulee erillinen yksikkö talon oikeaan reunaan ja tupaan kuljetaan sitten vain terassin kautta. Tällä oviratkaisulla saan huoneet helpommin sisustettaviksi, kun väliovi saunaan jää pois. Etuseinästä on joka tapauksessa tehtävä irroitettava, jotta tilaa voisi ylipäätään sisustaa.

Kattotuolit tein valokuvan kattokaltevuuden mukaan ja kiinnitin reilusti 6 mm:n liimapuutapeilla hirsiseiniin.

Liimapuutapit kannattaa kiinnittää siten että ne tulevat reilusti kattotuolin läpi ja ylimääräisen osan voi sitten liiman kuivuttua sahata pois.

Aurinkoinen terassimme ei ole hassumpi nukketalo työmaan paikka näin kesäiseen aikaan. Tosin terassi vaalii myös oman kunnostuksensa niin kauan kuin ei sada.
1 kommentti:

Marika kirjoitti...

Upea hirsirakennus. Meillä oli lapsuudessa sellainen Jukka-hirsitalo lelu, joka piti koota. Ja ulkona on kiva harrastaa, jos ötökät eivät häiritse.