Translate

perjantai 22. kesäkuuta 2018

Juhannussaunaan pääsee sittenkin - rintamamiestalo saa lisää korkeutta

Suomalaisille Juhannus pitkine kesäöineen on yksi vuoden tärkeimmistä juhlista ja mökkisaunan pitää tietystikin olla kunnossa ainakin Juhannuksena. Tässäkin pikkuisen rantamokin tapauksessa tämä päivä on vuoden kohokohta.

Mökki odottelee enää saunanlämmittäjää. Sähkömiehen päästin tässä vaiheessa kesälomalle. Talon edustalla USB-johto odottelee paikoilleen kytkemistä, joskus Juhannuksen jälkeen. Samoin kattomaalarit voivat pitää hengähdystauon.

Hella asettuu mukavasti hormin ympärille ja portaat parvelle nousevat hellan takaa.

Makuuparvi sopii hyvin saunan päälle ja sieltä jää avoin näkymä tupaan.

Mökin etuseinästä tulee kokonaan irroitettava, joten taloa on helppo kalustaa ja nuket saa helposti saunaan tai nukkumaan. Mitään kiinnikkeitä ei tarvita sillä etuseinä pysyy hyvin katon alla paikoillaan. Katosta saatan vielä lopullisessa kokoonpanovaiheessa tehdä avattavan. Nyt vain Juhannusvihdaksia etsimään, sillä saunomaan pääsee jo tänään.

Myös pikku rintamamiestalo etenee tässä sivussa. Ensimmäisen kokoonpanon jälkeen huomasin, että valitsemallani katto kulmalla yläkerrasta tulee hieman matala.

Tein nopeasti uudet kattotuolit ja sain korkeutta lisää lähes 2 cm.

Nyt yläkertaankin tulee kattokorkeudeksi noin 18 cm, mikä on ihan riittävä tässä 1:18 mittakaavassa.

Seuraavat ponnistelut ovatkin enimmäkseen tämän rintamamiestalon kimpussa, sillä pikkumökki on nyt viimeistelytöitä vaille valmis.

Ei kommentteja: