Translate

torstai 7. kesäkuuta 2018

Hirsimökin kaikki seinät on tehty - taidetaan vielä päästä Juhannussaunaan

Tämä pikkumökki on ssitä erikoinenen, etten ole sitä sen kummemin suunnitellut. Olen vain yrittänyt tässä matkan varrella mietiskellä, mitä siellä pikkumökissä voisi olla sisällä.

Nyt etuseinäkin on jo paikoillaan. Kuistille taitaa tulla aika säpinä, kun kahdesta ovesta alkaa tulla väkeä vilvoittelemaan.

Etuseinästä tein pahvimallin, jonka päälle aloin koota hirsiseinää aukkoineen. Etuseinä tulee olemaan irroitettava sillä siitä on käytännössä ainoa pääsy taloon sisälle sisustamaan tiloja.

Työhuoneeni lattia oli täyttyä lastuista, sillä hirret tuntuivat kokoajan loppuvan kesken ja niitä oli vuoltava lisää.

Pahvimallin päälle oli helppo koota seinä hirsi kerrallaan. Valmiiksi tehdyt ovien ja ikkunoiden kehykset auttoivat tässä kokomispuuhassa.

Kattoharjan kohdalle osuvat hirret sahasin lopullisiin mittoihinsa vasta paikoilleen sovituksen jälkeen. Etuseinän kiinnitystä en ole vielä ratkaissut, mutta todennäköisesti kiinnitän sen magneetilla.

Saunan ja tuvan välille tein vielä hirsisen väliseinän. Tämä oli pelkkää hirsien liimaamista toisiinsa sillä väliovea tähän seinään ei tule.

Tässä vaiheessa päätin tehdä vielä nukkumaparven saunan päälle. Saunasta tulee hieman matala, mutta tällä ratkaisulla saan tupaan enemmän tilaa.

Seuraavaksi onkin sitten vuorossa mökin viimeistely ja toivottavasti suomalaisten kesäjuhlaan, Juhannukseen, mennessä valmiiksi.

Ei kommentteja: