Translate

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Talo 84 viimeistelytyöt jatkuvat - maalaus vie aina vähän aikaa

Rungon tultua kasattua alkavat kaikki pikkuasiat viedä arvaamattoman paljon aikaa. Alkuperäisessä mökissä oli tehty vielä terassin yläpuolelle laudoista ylimääräinen koristepanelointi hirsipinnan päälle.

Tässä hieman tingin lautojen mittakaavaleveydestä ja tyydyin käyttämään hieman ylileveitä lautoja eli bilteman sytykkeitä sellaisenaan, vaikka ne mittakaavsyistä olisi ehkä tullut vielä halkaista ennen kiinnitystä.

Valokuvasta näkee hyvin, että koristelaudoitus on kapeampaa tavaraa kuin lopputuloksessa. Päätin kuitenkin hieman oikaista, koska kyseessä ei kuitenkaan ole mikään pienoismallityö.

Ulkopinnoiltaan talo maalattiin alkuperäistä väriä mukaellen keltaiseksi. Maalauksen kuivuttua pääsi jo ikkuna- ja ovikehyksiä kiinnittämään myös paikoilleen. Ovet on saranoitu kehyksiinsä nurkkiin työnnetyillä nauloilla.

Talon sisäseinät jätin käsittelemättä ja täysin puupintaiseksi. Hirsien tummuessa ne voi sitten joskus myöhemmin maalata haluamaansa sävyyn.

Mökin saunaosan päätin kuitenkin tummentaa supi saunavahalla vastaamaan paremmin pitkään käytössä olleen mökkisaunan seinäpintoja.

Saunaan piti tietenkin rakentaa myös lauteet. Kiukaan olin tehnyt jo ennalta ja kytken sen mökin valojen virtalähteeseen jotta sinne saadaan myös tuli puiden alle.

Tässä vaiheessa pääsin jo sovittelemaan savuhormia paikoilleen ja löysin jostakin nurkistani vanhan porrasaihion, jota aion sovitella nukkumaparven portaiksi. Saunan katto tulee toimimaan mökin nukkumaparvena, vaikka se tällaisissa pikkumökeissä onkin aina talon kuumin paikka saunomisen jälkeen.


2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Hieno!

Jorma kirjoitti...

Kiitos Marika. Tällaisia mielikuvitusharjoituksia täytyy aina silloin tällöin kokeilla, että pysyy vireillä.