Translate

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Uusien haasteiden äärelle - Talo 82 onkin kirkko

Uuden projektin käynnistäminen ottaa ilmeisesti hieman aikaa koska tästä talosta pitäisi tehdä kirkko, josta on olemassa mielikuvahahmotelma oheisen kuvan muodossa.
Tätä kuvaa käytetään lähinnä ohjenuorana ja kirkosta on tarkoitus tehdä kivikirkko, joka noudattelee alkuperäismallinsa rakennetta. Seinämateriaaliksi olen ajatellut polytyreenilevyn, josta saa aikaiseksi kivikirkon paksut seinät ilman, että talon paino nousee liian suureksi.
Omat haasteens atulevat siitä että ulkoseinistä on tehtävä aukeavat, jotta kirkkoa pääsee kalustamaan sisältä. Alustavasti tornipäädystä sekä kirkon suorasta seinästä on tarkoitus tehdä avattavat. Katsotaan sitten, miten se paksujen seinien kanssa onnistuu.

Omat haasteensa tulevat mittakaavasta, sillä kirkosta on saatava jollain tavoin järkevän kokoinen, jotta sitä pystyy käsittelemaan ja siirtämään sekä käyttämään kirkkokansana nukketalovakeä. Pohjakuvaan on hahmoteltu jo hankittujen ovien ja ikkunoiden sijoittelua, jotka myös osaltaan määrittelevät mittoja. Kirkkosaliin tulee myös urut, jotka sijoittuvat urkuparvelle sisäänkäynnin päälle.

Alustavasti olen hahmotellut kirkkoon rimarunkoa, johon aukeavat seinät saadaan saranoitua. Polystreeni ei ole sellaisenaan riittävän lujaa saranoiden kiinnittämiseksi. Katsotaan sitten joudunko pyörtämään päätöksiä, kunhan projekti pääsee kunnolla alkuun.
Joka tapauksessa tiedossa on joka tapauksessa hyvin haasteellinen projekti, missä varmasti joutuu miettimään ratkaisuja pariinkin kertaan.
Ei kommentteja: