Translate

keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Kirkon muodot alkavat hahmottua

Tämä on siinä mielessä hankala projekti, että kirkosta ei voi tehdä kunnon mittakaavamallia, jos sitä aikoo käsitellä kodin sisätiloissa ja vielä siirrellakin paikasta toiseen. Mittakuvia ei ole, mutta kuitenkin lopputuloksen tulisi olla jollain tavoin sopusuhtaisen näköinen.
Alkuperäisessä mallissa kulku kirkkoon käy kellotornin alta. Usein vanhoissa kirkoissa oli tällainen eteinen ennen kirkkosaliin saapumista.

Keveiden seinien vuoksi suunnittelin hieman millaisella tukirimarakenteella kirkon runko saadaan muistuttamaan alkupräistä. Tässä samalla yritän myös hahmotella mittoja, jotta talon koko ei kesken projektin karkaa käsistä.

Sivuprofiililtaan kirkko alkaa jo hieman muistuttaa malliaan. Tornin huipun muotoa ei vielä ole lyöty lukkoon, sillä se syntyy vasta lopullisessa viimeistelyvaiheessa.

Tässä vaiheessa piti vähän myös mietiskellä miten saan kirkon seinät avautumaan kalustamista varten. Koko sisääntulo pääty torneineen kääntyy auki samoin kuin kirkon toine sivuseinä. Pääty ja toinen sivu tulevat olemaan kiinteitä.

Ratkaisu saattaa vielä muuttua, sillä se on riippuvainen myös siitä millaista levyä onnistun seiniksi hankkimaan.


Ei kommentteja: