Translate

sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Talo 76. Viimeistelytyöt jatkuvat - Katon kiinnitys.

Koko ajan tällaisen talon loppusuoralla riittää kaikennäköistä pientä puuhastelua, ennenkuin se alkaa olla valmis.

Tässä kuvassa kattto on jo lähes lopullisesti paikoillaan. Silti se on irroitettava vielä kerran sillä huomasin savupiippujen vielä puuttuvan.

Kattolevymateriaaliksi valitsin 12 mm:n koivuvaneerin, lähinnä siksi että siihen on helppo kiinnittää saranat, valitaan saranaksi joko pianosarana tai tällainen pitkäolkainen tukeva erillissarana.

Paksuun kattolevyyn on helppo ruuvata sarnat kiinni tällaisilla lyhyillä ruuveilla. Ohuen kattolevyn kanssa saranat joutuu kiinnittämään läpikattolevyn ruuveilla ja muttereilla. Usein tällöin tulee myös vaikeuksia ruuvinpäiden osumisesta toisiinsa.

Kattolevyn takimmainen osa on ruuvattu kiinni kattotuoleihin ja etuosa avautuu saranoituna.

Tässä talossa kuistin katto on kiinteä osa aukeavaa kattopuoliskoa ja avautuu katon mukana.

Onnistuneen sovituksen jälkeen katon sisäpinta kannattaa maalata valkoiseksi, koska se toimii myös huonetilojen kattona yläkerrassa. Ulkopinnan voi maalata katon ollessa jo paikoillaan.

Tässä vaiheessa kannattaa avoimena oleva sokkeli pinnoittaa kevyellä pohjalevyllä, jotta talo ei yllättäen ala kaatuilla joutuessaan joskus pöydän reunalle.

Pohjalevyn kiinnitin ruuveilla siltä varalta, että siellä olevan muuntajan joutuu joskus vaihtamaan. Se ei ole kovin todennäköistä, mutta kaikkeen kannattaa varautua.

Ei kommentteja: