Translate

perjantai 16. syyskuuta 2016

Uusi taloprojekti käynnistyy - Talo numero 70 on vaihteeksi rintamamiestalo mittakaavassa 1:12

Tämä talo on kuvitteellinen rintamamiestalo, josta ei alkuperäiskuvia ole olemassa. Rintamamieatlot ovat kuitenkin tyyppipiirustuksilla tehtyjä ja perusolemukseltaan hyvin samalaisia. Hormi ja keskusmuuri lähes keskellä taloa. Alakerrassa kaksi huonetta ja keittiö ja yläkerta on sitten varusteltu yleensä siten, että sinne mahtuu yksi tai kaksi huonetta ja hieman varastointitiloja.

Usein, maaston salliessa, on näihin taloihin tehty sokkeliin kellarikerros, jossa on ollut pesutilat ja sauna sekä halkovarasto, joka monissa taloissa on myöhemmin muutettu autotalliksi tai takkahuoneeksi.

Yleensä perus rintamamiestaloissa on melko pienikokoinen kuisti, joka toimii enemmänkin sisäänkäynnin tuulikaappina. Moniin taloihin on jälkeenpäin tehty suurempi valoisa kuisti siäänkäynnin yhteyteen ja tähänkin projektiin sellainen on suunnitteilla.

Tässä talossa päätin noudattaa melko tarkkaan nukkekotiyhdistyksen mallitalon mittoja. Sisäseinät tulevat kuitenkin sijoittumaan tilaajan toiveiden mukaan, sillä tavoitteena on aikaansaada hieman modernisoitu rintamamiestalo, jossa alkuperäistä on lähinnä talon perusrakenne, joka näissä taloissa on yleensä hyvin toimiva.

Pikaisesti luonnosteltuna talo tulee näyttämään suunnilleen tällaiselta, mutta muutokset ovat tietenkin pitkin matkaa mahdollisia, sillä tällä hetkellä on vasta raaka-aineet hankittuina ja talo alkaa vähitellen nousta pystyyn. Katsotaan sitten mikä siitä lopulta tulee.

2 kommenttia:

ope kirjoitti...

Rintamamiestalon layout on mielenkiintoinen. Aikoinaan oman työn puitteissa tutustuin vanhaan pohjakuvaan, missä keittiö oli sijoitettu niin, että nainen ikäänkuin sieltä käsin hallitsi kaikkia tiloja. Miehelle jäi joko sohvalla istuminen tai nukkuminen makuuhuoneessa. Sittemmin pohdin ruokapöydän ympärille sijoittuvia omia istumapaikkoja, josta sitten tulokin varsinainen tutkimukseni. No, tämä pohdinta meni hiukks sivuun talon rakennuspuuhasta, mutta on niin kiva seurata muuttuuko ajassa tilojen merkitys ja tämä nukkis maailma toteuttaa tiettyjä malleja. Jään ihastelemaan viimeisteltyjä talojasi. Anitta

Jorma kirjoitti...

Hei sinulla varmasti oli juuri oikeanlaisia kommentteja. sillä ajassa nämä talot ovat juuri nyt muuttumassa tosi paljon. Alun perin sinne piti mahtua vain se perusperhe Isä, äiti ja kaksi lasta + mahdollinen koira. Nykyisin on huomattu, että seiniä voi siirtää ja samaan taloon saadaan todella luksusympäristö uuspariskunnalle, joka vasta haaveleei lapsista tai haluaa elää vain puudelinsa kanssa. Joka tapauksessa ei voi olla ihailematta ratakaisua. joka elää perheen kasvamisen myötä.
Tämä on varmastikin parhaita sumalasia arkkitehtuurin lippulaivoja.