Translate

torstai 22. syyskuuta 2016

Talo no 70 alkaa näyttää talolta ja alakerta saa sähköt

Päätin tehdä alakerran sähköasennukset jo ennen kokoonpanoa. Tätä tarkoitusta varten olin jättänyt välikaton liimauksen jälkeen sovittamatta paikoilleen.

Virtalähteeksio olin löytänyt Biltemasta led-muuntajia jotka tuottavat 12V:n tasajännitettä, joka sellaisenaan kelpaa useiden pienten led valaisimien syöttämiseen.

Valaisimiksi olin löytänyt pieniä vitriinivalaisimia, jotka toimivat nukketalossa hyvin yleisvalaistuksen tuottamiseen. Valaisimet muistuttavat 1:1 talojen plafondivalaisimia.

Parkettilevyjen liimaussaumaan jääneet pienet urat toimivat johtokouruina, jonne johtimet saa hyvin piiloon.
Juotin valaisimilta tulevat johtimet yhteen jaa piilotin välijohdot parkattilaudan uraan.
Pienen kytkentätyön jälkeen kaikki alakerran kattovalot palavat. Kytkentä kannattaa testata katon ollessa vielä irti, sillä tässä kaikki korjaukset on helpompi tehdä kuin valmiissa talossa.

Nyt välikaton voi liimata paikoilleen ja samalla valmistella kattotuolit. Tässä tapauksessa valitsin kattokaltevuudeksi 35 astetta, joka on hyvin yleinen rintamamiestaloissa käytetty kaltevuus.
Nyt voi kattotuolit kiinnittää paikoillee ja talo saa lopullisen muotonsa. Harmikseni huomasin etten päässytkään juhlimaan harjannostajaisia, sillä rimavarastoni oli huvennut niin, ettei sopivaa, kurkihirreksi käypää rimaa enää löytynyt varastostani. Nyt saan jäädä odottamaan harjakaisia seuraavaan rautakauppkierrokseen. Kurkihirteen on tarkoitus kiinnittää pätkä led-teippiä antamaan valoa koko yläkertaan.
Kaikki valitsemani valolähteet tuottavat lämmintä valkoista valoa eli valon sävy vastaa vanhaa hehkulamppuvalaistusta.


Ei kommentteja: