Translate

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Talo 59 - Pojanpoikani Santerin parkkitalo valmistui ajoissa.

Tämäkin talo tuli pienten kommellusten jälkeen valmiiksi. Eniten jäi harmittamaan se sokeripalojen sijoittaminen sinne takaseinään juuri parkkitason alle. Tarkoitus oli vain laittaa ne niin, että kiinnitysruuvit jäävät keittiön portaikon taakse piiloon eivätkä näy talon sisäseinässä. 

Santerin parkkitalo valmiina
 
En ajatellut asiaa sen enempää ja nyt pääsin sitten itse vielä kokeilemaan, kuinka hankala on kytkeä johtoja näin sijoitettuihin sokeripaloihin. Kootessani taloa lopulliseen kuntoonsa huomasin takaseinän kiinnityksen jälkeen että talossa paloivat ainoastaan lento- ja mainosvalot, kaikki muut valot olivat sammuneet.
Kytkentäpalat ovat todella hankalassa paikassa

Ei muuta kuin takaseinä pois ja katsomaan missä vika. Siellä ahtaassa johtoviidakossa pääsi enää pihdellä kokeilemaan johtimia, sillä sormet eivät näin ahtaaseen paikkaan mahdu. Vika oli yksinkertaisin mahdollinen ja selvisi hieman johtoja ravistelemalla. Olin jättänyt yhden sokeripalalistojen ruuveista kiristämättä ja johdot eivät tehneet enää kontaktia takalevyn puristaessa niitä uusille mutkille.

Talossa on kolme pientä huonetta. Keittiö on alakerrassa ja siihen on sijoitettu myös portaisiin upotettu takka sekä tarjoilutiski, joka palvelee korjaamossa kävijöitä. Tämä syntyi vahingossa kun tein innoissani talon ja korjaamon välille vahingossa ikkunan.

Makuuhuone ja wc ovat yläkerrassa ja makuuhuoneesta pääsee taloa kiertävälle parvekkeelle. Parvekkeelle voi sijoittaa kesäkalusteita

Pieni kauneusvirhe on myös ajorampin ahtaus. Tämä talo on hieman edeltäjäänsä matalampi. En huomannut tätä ajoissa ja nyt ajorampille mahtuvat vain matalat autot tosin lähes kaikki leveydeltään sopivat pystyy laskemaan ramppia alas.

Avoautossa ei saa nousta seisomaan

Lopullinen kytkentäkaavio on hieman edellisestä poikkeava sillä nyt lopulta ohitin siellä paristokotelossa olevan etuvastuksen ja käytin erillisiä vastuksia suojaamaan takkaa, liikennevaloja, ja valaistusta. Liikennevaloledien hieman erilainen syttymisjännite pakotti näihin järjesteluihin, mutta samalla sain takan vilkutusvaikutuksen hävitettyä ja kaikki valot palavat kirkkaasti. 

 Parkkitalon 59 lopullinen kytkentäkaavio

Sain pääsiäismunasta viulua soittavan krokotiilin, jonka sijoitin parkkitason kaiteelle. Santerin isä ja äiti ovat viulisteja ja nyt siinä jompi kumpi saa vahtia hieman lasten leikkejä.

 Viulunsoittaja isä tai äiti vahtii lasten leikkejä

Talo tuli valmiiksi juuri sopivasti, sillä Santeri täyttää tänään 3v ja saa talonsa syntymäpäivälahjaksi. Tosin perille vienti viivästyy hieman sillä kuljetan sen itse perille, ettei Posti pääse kokeilemaan talon kestävyyttä ennenkuin se ehtii leikkeihin mukaan. Santerilla on myös pikkuveli Elias joka varmasti kohta pääsee samoihin leikkeihin mukaan. Toivottavasti pojat nauttivat talostaan jollaisia ei ainakaan saa kaupoista.
Tästä talosta tuli lähes edeltäjänä kopio

Itse pääsen sopivasti valmistautumaan Vapun viettoon ja koneet saavat hieman levätä ennen kuin taas lähdetään tekemään jotain muuta.

Ei kommentteja: