Translate

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Talo 59 - kohti finaalia

Tämäkin parkkitalo alkaa uhkaavasti valmistua. Sähkötyöt on tehty ja talossa on palaneet valot jo pari päivää koekäytössä.
Talo 59 viimeistelyä vaille valmiina


Viimeiseksi kiinnitin puomin ja kytkin liikennevalot johtoinen. Parkkitason laitan vasta kun valot on testattu. Lisäsin myös yhden ledin joka johtoineen makaa vielä huoltohallien välikaton päällä. Päätin tehdä vielä alakerran kahvion valomainoksen, johon tässä vaiheessa vain varasin yhden palavan ledin. Jos se ei jostain syystä toteudukaan, tällaisen ylimääräisen polttimon voi helposti vain nipsaista sivuleikkureilla pois.

Tässä välillä olin tehnyt halkaistuista biltema rimoista lauta-aitaa metritavarana. Siitä sain helposti katkottua sopivat pätkät parvekeaidoiksi.Tätä taloa, kuten edellistäkin kiertää parveke talon taakse. Sinne voi varustaa kesäpaikan tai pitää sitä vaikka eläinaitauksena, jos leikkeihin tulee pikkueläimiä.

Ajoramppi tulee talon taakse

Uskalsin jo kiinnittää parkkitason paikoilleen ja heti paljastui pari uutta ongelmaa. Olisin voinut kiinnittää kytkentäpalat minne tahansa talon takana, mutta olin näköjään onnistunut kiinnittämään ne melkein hankalimpaan mahdolliseen paikkaan. Nyt parkkitason taloa kiertävä parveke melkein peitti toisen kytkentäsokeripaloista alleen. 
En myöskään ollut  edes ajatellut, että tämä Bauhraus laatikko oli sen verran edellistä ratkaisua matalampi, että parvekkeen alle jäävästä ajoaukosta tuli aika ahdas. Huomasin sen vasta sovittaessani ajoramppia lopullisesti paikoilleen. Pikkuautot siitä kuitenkin mahtuvat, enkä lähtenyt enää ottamaan parvekkeen kulmasta palaa pois.


 Parveke osui melkein kytkentäpoalojen päälle

Kytkentä menee hieman hankalammaksi, mutta ehkä se sujuu näinkin. Joka tapauksessa teen takaseinästä irroitettavan, jolloin johdotuksiin pääsee vielä myöhemminkin käsiksi. Onneksi tämä tulee omille lapsen lapselleni ja poikani, lasten isä, on insinööri, joka kyllä pystyy ratkomaan ongelmat jos niitä tulee. Toivottavasti kuitenkaan ei, sillä ensimmäisten talojeni led valot ovat palaneet vikaantumatta jo yli 10 vuotta.

Seuraavat päivät menevät sitten talon viimeistelyyn ja testailuun. Ensi viikon aikana se todennäköisesti valmistuu. Saan ainakin hetken leikkiä pikkuautoilla ennen kuin lähetän talon eteenpäin

2 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Taas ihan jotain tosi hienoa. Ja jotenkin lohdullista, että tekevällekin sattuu... Onneksi poikakin on innoissaan :)

Jorma kirjoitti...

Aina näissä jotain hölmöyksiä tulee tehtyä, vaikka jo luulee osaavansa. Pääasia jos saan muut välttämään samat virheet.