Translate

torstai 2. huhtikuuta 2015

Taloprojekti 59 lähtee käyntiin

Olin valmistellut tätä seuraavaa hieman edellisen kanssa rinnakkain, sillä tämän talon tulisi valmistua vielä huhtikuun aikana kun omalla pojanpojallani Santerilla on synttärit. Talosta tulee hyvin samankaltainen kuin nyt jo valmiiksi tullut parkkitalo. 

Talo 59 nousi harjakorkeuteen kääntämällä vain laatikko pystyyn

Ensimmäistä kokoonpanoa pääsin harjoittelemaan jo eilen illalla ja osat näyttävät sopivan toisiinsa.
Tassä talossa talon runkona käytetään bauhausista löytämääni puista varastolaatikkoa, johon mukavasti saa sopimaan kaksi kerrosta.

Bauhaus varastolaatikoita

Olin käyttänyt näitä laatikoita jo joissakin aiemmissa projekteissani, joten oli helppoa vain peittää kahvojen kolot ja leikata tarvittavat ikkuna- ja oviaukot samalla, kun valmistelin sitä edellistä taloa.

Kattolevy
Välikaton tein MDF kattopaneeleista liimaamalla pari levyä ponteistaan kiinni toisiinsa ja leikkaamalla sopivan palan välikatoksi. Olen joutunut turvautumaan näihin, koska paikkakunnalta ei tunnu löytyvän MDF raakalevyä mistään rautakaupasta. Valmiin kattopaneelin käytössä on se etu että katto on jo valmiiksi valkoinen eikä sitä tarvitse lainkaan maalata.

 Tapetoin ja portaat

Tapetointi sujui rinnan sen edellisen talon kanssa. Tähän taloon löysin kesken projektin joskus aiemmin tekemäni portaat, joihin on upotettu takka jo valmiiksi. Se oli joku aiemmin tekemäni kokeilu, joka löytyi varastolaatikoideni pohjalta. Edelliseen taloon ne eivät olisi sopineet, mutta näissä laatikoissa pohja on hieman leveämpi kuin Hemtexin laatikoissa, joten päätin ahtaa portaat tänne.


Lattiapinnoitteet teen bambusäleistä

Edelliseen taloon tein lattiat rautakaupasta löytämistä muovimaton paloista. Tässä päätin kokeilla bambusäleistä tehtyä lautalattiaa kummassakin kerroksessa. Sen ehtii tosin vielä vaihtaakin kun projekti on vielä näin alkuvaiheessa.

Bauhaus laatikon takaseinä on upotettu

Tässä talossa päätin kerätä sähkökytkennät talon taakse, jonne syntyy luonnollinen johtotila, koska laatikon taseinä on upotettu ja siihen sähköasennusten jälkeen helposti laittaa peitelevyn sähkökytkentöjen päälle.

Talosta tulee varmastikin hyvin samanlainen kuin edeltäjänsä sillä siitä en ainakaan vielä ole huomannut mitään minkä haluaisin tehdä toisin. Katsotaan sitten kun talo on valmis, onko se identtinen vai syntyykö projektin aikana jotakin lisättävää.
Ei kommentteja: