Translate

torstai 9. huhtikuuta 2015

Talon 59 varustelu jatkuu - ledeillä uusia mahdollisuuksia

Ennen kuin pääsin taloni sähköasennusten kimppuun piti hieman kokeilla uusia ledejä, jotka olin juuri saanut paketissa Kiinasta. Mielenkiintoinen oli uudentyyppinen led lista ratkaisu, jossa ledit olivat kolmen kappaleen pätkissä siististi muovirunkoon kiinnitettynä. Listassa oli valmiiksi kaksipuolinen teippi ja myös ruuvinreiät päissä kiinnityksen varmistamiseksi.

Uuden tyyppinen valolista on mielenkiintoinen tuttavuus

Yksi kolmen ledin pätkä riittää hyvin valaisemaan nukketalon yhden huoneen ja listojen välijohtohtoja on helppo jatkaa. Tästä voi pätkäistä valaisimen kuhunkin huoneeseen ja yhdistää ne sitten vain jatkojohdoilla toisiinsa.


Valolistaa voi käyttää kolmen ledin pätkissä

Samassa lähetyksessä tuli myös led teippiä, josta voi myös katkaista kuhunkin huoneeseen riittävänkokoisen pätkan. Jatkaminen vain on hieman työläämpää kuin tämän valmiin listan kanssa.

Led teippi on myös käyttökelpoinen ratkaisu nukketalon valoiksi

Kaikki edellisen tapaiset ratkaisut toimivat 12 V:n jännitteellä, joten myös muuntaja on tarpeen valoja asennettaessa. 12 V:n käyttöjännite on siitä hyvä, että kuka tahansa voi turvallisesti tehdä näitä valoasennuksia ja se on myös luvallista. Jos jatkojohdot kytkee väärinpäin, jää seuraava lista vain syttymättä ja tilanne korjaantuu vaihtamalla johdot keskenään. 
Näitä tulen varmastikin hyödyntämään joissakin tulevissa projekteissani. Nyt kuitenkin päällimmäisenä on nykyisen taloprojektin vieminen eteenpäin.

Taloprojektiani pääsin jatkamaan vasta pienten tarvikehankintojen jälkeen. Huomasin että olin käyttänyt kaikki ohuet johtimeni ja sokeripalat jo edellisten taloprojektien aikana. nyt pääsin jatkamaan vasta käytyäni hankkimassa vähän lattakaapelia ja sokeripalalistat. Nyt pääsin kiinnittämään valaisimet kouruihin jotka liimasin talon kattolevyihin kerrosten välikattona käyttämääni katttopaneeliin laitoin vielä ruuvivarmistuksen koska liima tuntuu helposti irtoavan tästä liukaspintaisesta paneelimateriaalista. 

Huolto-osaan tulee välikatto johon valaisimet on liimattu kuumaliimalla

Johtojen kytkentäpiste tulee talo-osan taakse


Tässä talossa varasin huonekohtaisesti yhden sokeripalaosion siten, että kaikki plus johtimet kerään ylempään sokeripalalistaan ja miinus johtimet alempaan. Näin on helppo lisäillä valaisimia projektin edetessä kun kullekin huoneelle on varattu oma sokeripalan osa. Näistä kytkentätöistä sitten enemmän jatkossa


Ei kommentteja: