Translate

lauantai 17. tammikuuta 2015

Talo 57 valmistui

Edellä kuvatun kytkentäratkaisun selvittyä talon kasaaminen valmiiksi oli periaatteessa vain raakaa työtä.
Talo 57 valmiina, kaikissa huoneissa on valot, 2 valaisinta kussakin

Valittuani johtokourut, joita pitkin vien johtimet vintille, uskalsin vasta lähteä kokoamaan 2-kerroksen wc-tilaa. Johtokourur sijoittuivat mukavasti kylpyhuoneen sisänurkkiin ja alakerrasta tulevat johtimet (valaisimet ja takka) kulkivat näitä kouruja pitkin vintille asti.Vintin kattolevyhin liimasin valaisimet johtokouruineen kiinni ennen kattolevyjen kiinnitystä. Poikkileikatun kattolevyn liimasin lopulta yhteen ja peitin etulevyn sahausreunan kapealla rimalla. Näin myös uusien seinien ja kattolevyn rakenne vastaa alkuperäisen talon rakenne-ideaa.

Kaikki johtimet alkavat kertyä vintille

Johdotus helpotti jonkun verran se että kytkin valaimet jo valmiiksi kahden valaisemen ryhmäksi kuhunkin huoneeseen, jolloin kustakin huoneesta tuli vain yksi johtopari vintille asti kytkettäväksi. Koska tässä talossa on led valot olin merkinnyt johtoihin jo valmiiksi napaisuuden. Kaikki miinusjohtimet oli merkitty mustalla tussilla.


Keräsin kaikki miinus- ja plusjohtimet sokeripalaan johon olin kytkenyt virran paristokotelosta. Tässä vaiheessa alkoi jo melkein olla äitiä ikävä, sillä olin nuukuuksissani jättänyt hieman liian lyhyet johtimet, joita oli todella tuskallista niputtaa toisiinsa ja kiinnittää sokeripalaan. Samaan aikaan sinne ahtaaseen kytkentätilaan pitäisi sopia molemmat kädet, sokeripala ja ruuvimeisseli jolla sai kiristettyä sokeripalan ruuvit. Lopulta kaikki kuitenkin onnistui ja pääsin kiinnittämään sokeripalan talon takaseinään ja suojakannen päälle peittämään asennuksia.
KAille jotka aikovat tehdä sähköjen kytkentäpaikan talon sisälle suosittelen:"ÄLKÄÄ SÄÄSTÄKÖ JOHTIMIEN PITUUDESSA!" ylimääräiset johdot saa aina piilotettua, mutta liian lyhyitä johtoja voi olla mahdoton kytkeä.

Ohessa sitten vielä kuvia valmiin talon huoneista :
Vintti
 II- kerros
 Keittiö
 Olohuone

Alkuperäinen talo muutti hieman muotoaan, ohessa se mistä lähdettiin: 

Talo 57 ennen ehostusta4 kommenttia:

seijastiina kirjoitti...

Hieno on!

Eija kirjoitti...

Hieno muodonmuutos

Paivinblogi kirjoitti...

Kiitos, näistä kuvauksista saa aina hyviä vinkkejä ja ohjeita omiin toteutuksiin. Kiva talo tuli.

Jorma kirjoitti...

Kiitos tykkäsin itsekin lopputuloksesta, nyt se ei ole enää niin avara kuin alkuperäinen. Lisäkerros teki siitä enemmän talon näköisen