Translate

tiistai 20. tammikuuta 2015

Kohti uusia haasteita - kaksi parkkitaloa pitäisi tehdä kevään aikana

Sain kevään aikana tehtäväksi kaksi parkkitaloa ja tämä palautti mieleeni koko nukketalorakentamiseni alkutaipaleet. Puolisoni pojanpoika Jesse oli kyläilemässä ja törmäsi keskeneräiseen, naapurin Vanessalle tehtävään nukketaloon. Jonkin aikaa touhuiltuaan silloin 4,5 vuotias Jesse totesi ykskantaan. "Kyllä pojatkin vois nukketaloilla leikkiä"

Jesse Vanessan talon kimpussa.

Pyysin Jesseä piirtämään millaisen talon hän haluaisi ja aika nopeasti talohaave syntyi paperille.  Siinä pitää olla pikkuinen asunto, jossa on ainakin sauna. Lisäksi parkkitalossa pitää olla puomi ja ajoramppi ja nuolet miten sinne mennään. Ainakin jessen kuvan perusteella se puomi tuntui olevan talon tärkein osa. Jessen kuvassa A=autot ja T=takaisin. Pienen harjoittelun jälkeen sain tehty puomin, joka aukesi puisella kortilla. Jesse oli tosi onnellinen kun samalla puominavauksella myös liikennevalot rampilla vaihtuivat.
Joonan talossa puomi aukeaa luottokortilla

Myöhemmin olen tehnyt muutaman vastaavanlaisen talon, josta kuvassa veljeni tuttavan Joonan talo
Teen varmasti nämä seuraavatkin hieman Jessen haaveita noudattaen. Tällä kertaa aion tehdä ajorampista loivemman, sillä kaikissa noissa edellisissä autojen ajaminen ramppeja pitkin on ollut hieman hankalaa, sillä puu ei taivu ihan samanlaislle mutkille kuin muovisissa parkkitaloissa, joissa jopa ahtaampi ramppi on vielä ajokelpoinen.

Uuden parkkitalon luonnos

Uudessa talossa aion laittaa ajorampin kulkemaan talon takaa jolloin siitä tulee loivempi ja sitä voi sellaisenaan käyttää myös autojen laskemiseen alas ramppia. Tämä on ainakin omilla pojillamme ollut sen verran suosittu harrastus että olen tehnyt jopa pelkkiä ramppeja joita pitkin autoja voi laskea lattialle.
Aika paljon haaveita näihinkin taloihin liittyy, sillä parkkeerauksen lisäksi tiloihin pitäisi saada sopimaan pesu-, tankkaus- ja korjaamopisteet. Katsotaan sitten kevään mittaan mitä tällaiseen taloon saa kohtuudella sopimaan.

Ei kommentteja: