Translate

tiistai 6. tammikuuta 2015

Talo 57 saa tapetit ja uuden värin

Viikonvaihde kului melko rattoisasti uuden taloprojektin kimpussa. Lopulta talo oli jo hieman erilaisen näköinen, kun kaikki seinäpinnat ja katto käsitelty.

Maalauksen jälkeen talon ilme on hieman muuttunut

Tapettien irroituksen jälkeen ilme on hieman lohduton

Seinistä piti leikata kaikki irtonainen tapetti pois, jotta uutta tapettipintaa varten saadaan tasainen pohja. Tapettien irroituksen yhteydessa kannattaa maalata kaikki lattiapinnat, jotka tarvitaan. Tässä talossa aion maalata ainoastaan ensimmäisen kerroksen lattian, sillä siellä on väliseinässä kiinteä ovi niin lähellä lattiapintaa ettei muuta pinnoitetta voi käyttää. 

Tässä tapauksessa, kun seiniä ei saa tapetoinnin ajaksi irti, leikkasin kuhunkin seinään tulevan tapettipalasen sopivan kokoiseksi, ja kuhunkin tapettipalaan myös tarvittavat ovi ja ikkuna-aukot. Näin tapetit istuvat hyvin paikoilleen, eikä saranoillaan olevaa ovea tarvitse irroittaa tapetoinnin ajaksi.

Toisen kerroksen lattian teen bambumatosta lautalattiaksi. Ullakon lattiana saa palvella löydettävä levypinta sellaisenaan.
Alakertaan tulee keittiö ja olohuone ja seuraavaan kerrokseen kaksi makuuhuonetta sekä wc-kyöpyhuonetila. Toiseen kerrokseen tulee vielä välikatto, kunhan löydän sopivaa materiaalia. Ullakkotila jää vapaasti mielikuvitusleikeissä käytettäväksi ylimääräiseksi huonetilaksi.


 Jiiriliitos ei aina onnistu staprosenttisesti

Lattiamaalauksen ja tapettiliimauksen kuivumisen aikana leikkasin edellä tekemistäni aihioista uudet ikkunapuitteet leikkaamiini ikkunoihin. Tässä talossa koikeilin leikata ikkunapuitteet jiiriin. Näin ne näyttävät ulospäin paremmilta kuin suorat vuorilaudat. Tässäkin tapauksessa kuten niin usein kävi niin ettei aivan tarkka 45-asteen jiirikulma onnistu sahauksessa kunnolla. Liitoksiin jääneet raot voi korjata puukitillä ennen lopullista hiomista ja maalausta.

Liimasin ikkunapuitteisiin pystypienat, mutta jo ensimmäisen sovituksen jälkeen päätin tehdä tähän mummon mökin punaiseen mökkiin ristikkoikkunat, jotka sopivat ehkä paremmin tyyliin.


Nyt mökki alkaa ulkoisilta puitteiltaan olla valmis. Tosin yläkerran väliseinät ja ullakon lattialevy vielä puuttuvat. Samoin kaikki kiinteät kalusteet ja sähköistys ovat vasta suunnitteluvaiheessa päässäni, mutta eiköhän tästä vielä tule käyttökelpoinen talo pienen tytön käyttöön.

Ei kommentteja: