Translate

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Välipäivien harjoitustyö - portaat

Viimeisestä talostani oli jäänyt polystyreenista sahattu porrasaihio käyttämätta ja kun uudeksi vuodeksi oli jo hankittu puisia coctailhaarukoita piti niitä heti päästä kokeilemaan puolivalmiisiin portaisiin.
Porrasaihio valmiina, takassa palaa jo tuli

Pyörittelin aikani porrasaihiota käsissäni ja helpoin tapa olisi ollut sahata yksinkertainen suora portaikko, kuten olen joissakin aiemmissa taloissani tehnyt. Edellisen talon takkaratkaisu oli kuitenkin sen verran onnistunut, että päätin nytkin upottaa takan portaikkoon, koska se onnistuu suoraa sijoittamalla sahatut osat vain paikoilleen.Porras mahtuu hyvin kääntymään 90 astetta portaikon alaosasta leikatun takkarungon päällä. Takan sijasta tähän voisi hyvin tehdä myös esimerkiksi vastaavankokoisen komeron. Takkaosaan työstin aukon tulepesälle sekä sijoitin led kynttilän ja puut takkaan ennen portaikon kasaamista. Täytyy ehkä joskus kokeilla kaapppia sinne portaikon alle. Nyt en viitsinut lähteä kokeilemaan kaapinrakennusta, sillä oli kiire päästä kokeilemaan näitä uusia hammastikkuja kaidepuiksi.

Puiset cocktailtikut olivat todellinen löytö

Tikuista piti äkkiä päästä tekemään kaiteita uuteen portaikkoon ja melko pian minulla oli koko portaikko valmiina. Ainoa ongelma, että minulla ei ole näihin portaisiin sopivaa taloa. Nyt jätin portaat vielä maalamattakin, koska on hyvä tietää huoneen väritys ennenkuin portaisiin vetää maalit. Myös porraskaiteet jäävät odottamaan portaiden tulevaa sijoittamista kohteeseensa sillä portaiden lopullinen korkeus ratkeaa vasta talon mukaan. Nyt niillä on korkeutta 24 cm ja ne sopivat hyvin taloon jossa huonekorkeus on 22-25 cm. Ne vaan täytyy sitten sovittaa lopulliseen mittaansa.

Seuraavaan tuunattavaan talooni nämä portaat eivät käy, sillä uusin taloprojektini on niin lujasti liimaamalla kasattu, että on turha kuvitellakaan irroittavansa keskikerrosta porrasaukon sahaamista varten.

Taloprojekti 57 odottelee tuunausta

Tämä talo on selvästi tehty antaumuksella ja ammattitaidolla todella vaativaan käyttöön. Aika on tehnyt osittain tehtävänsä ja talo vaatii selvästi kaikkien pintojen uusimista. Katsotaan samalla saadaanko taloon syntymään hieman uusia piirteitä ja toimintoja. Tämä projekti lähtee sitten käyntiin heti alkuvuodesta 2015.

Ei kommentteja: