Translate

tiistai 9. joulukuuta 2014

Tapetointia ja muuta puuhastelua

Olen yrittänyt ajoittaa töitäni siten, että vaiheet, jotka vaativat liimojen tai maalien kuivumista, voi tehdä mahdollisimman varhain alta pois. Eilinen oli pääosin tapetointipäivä.

 Portaiden sovitus paikoilleen

 Takka tukee portaikon käännöspalaa

Olin tehnyt Polystyreenilevystä kaksi porrasaihiota, joista toisen päätin nyt katkaista ja hetken sovittelun jälkeen tein jäänöspalasta takan joka sopi suotraa portaikon käännöksen alle. Olin jo päättänyt että tähän taloon tulee joku toimiva tulisija. Tällä ratkaisulla takka vie vähiten lattiapinta-alaa kun se sijoittuu portaiden käänksen alle. Nyt muut huoneet voi säilyttää täysin nelikulmaisina.

Ennen tapetointia kannattaa leikata ikkuna-aukot seinälevyihin. Tällä kertaa piti päästä kokeilemaan LIDListä halvalla ostamaani kuviosahaa, vaikka näin ohut levy menisi myös käsipelillä. Saha osoittautui hintansa arvoiseksi. Laser linjaus helpotti työtä ja saha meni myös täysin suoraan. Edellinen halpahallisahani oli täysi susi ja sillä suoraa sahaaminen lähes mahdotonta. ikkuna-aukot syntyivät nyt muutamassa minuutissa ja pääsin heti seuraavaan vaiheeseen.

 Tapetit kannattaa leikata sopivan kokoisiksi ennen kiinnittämistä

Tapetointia varten ostin nyt vaihteeksi kunnon tapettiliisteriä, jolla tapettien kiinnitys oli helpompaa kuin edellisessa talossa käyttämälläni puuliimalla. Tapeteiksi sain mallipaloja rautakaupasta sekä muutan askartelupaperiarkin, joita olin löytänyt Suomalaisen kirjakaupan askarteluosalta. Tässä liimauksessa askartelupaperi käyttäytyi hieman erilailla kuin rautakaupan tapetit. Kipristelevät reunat oli kiinnitettävä liisterin kuivumisen jälkeen puuliimalla uudelleen.

Tapettiliimausten kuivuessa pääsin keskeneräisen talon-laajennusprojektini kimppuun. Nyt oli vielä vuorossa johtoreitit, sillä talon tähän osaan tulee vielä valaistus. Olin jo ennalta tehnyt rimoista johtokouriuja valmiiksi. Nyt ei enää tarvinnut kuin kiinnittää johtokourut seinälevyihin. Johtimet voi kuljettaa näitä johtokouruja pitkin valaisimille, jotka jäävät johtokourusta roikkumaan. Kaiken päälle kiinnitettävä kattolevy peittää sitten koko asennuksen.

Sähkötyöt teen varmaankin kumpaankin taloon rinnakkain, sillä uusien työkalujen levittely vie sen verran tilaa että kannattaa tehdä kaikki hommat samalla kertaa.


Ei kommentteja: