Translate

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Talo 54 sai valot ja talo 53 lähti odottelemaan joulupukkia

Nyt ollaan jo lähes maalissa sillä kaikissa huoneissa palavat valot. Virtalhteeksi valitsin 4,5 V:n ajastimella varustetun valosarja paristokotelon. Nämä yksinkertaiset ajastimet polttavat valoja noin 5 tuntia kerrallaan sammuttaen sitten valot, sytyttääkseen taas ne uulelleen 24 tunninkuluttua ensimmäisestä kytkentähetkestä. Näin valot voivat palaa vaikka koko illan. eivätkä jää sitten yöksi päälle.
Talo alkaa jo näyttää valmiiltaKun kaikki väliseinät ja portaat kaiteineen olivat paikoillaan, oli jo kova kiire alkaa varustella taloa valoilla. Olin jo ennalta tehnyt johtokourut kiinnitettäväksi alakerran kattoon. Valaisimina on valosarjoista napsaistuja valaisimia sekä yksi deororanttikuula ja kuohuviini-pullonkorkki, joissa kaikissa palaa led polttimo sisällä. 
Yläkerran porrashuoneessa on kuivumassa pari ilmalämpöpumpuksi naamioitua paristokoteloa, jollaisen kiinnitän talon seinään. 

Yläkerrassa kuljetin johtimet pitkin tukirakenteita ja väliseiniä. Yläkerran johtoasennuksiin käytin valmista muovista johtokourua Kunkin valaisimen johtimet on viety talon taakse, jossa valaisimien + ja - johtimet liitetään omiksi nipuikseen ja kytketään sitten paristokoteloon. Johtimet jäävät katon ja viimeiseksi kiinnitettävän takaseinan alle piiloon.
Pesualtaan jalka napsahti poikki.

Ilman takapakkeja ei tästäkään projektista selvitty, sillä nyt aivan loppuvaiheessa pesuhuoneen allas tipahti lattialle ja varsi tietenkin katkesi. Nyt ei auta muu kuin odotella minimaailmasta tulevaa uutta allasta tai tehdä tälle altaalle pöytä johon se upotetaan. Katsotaan sitten kumpi ehtii ensiksi, sillä joulu alkaa olla jo aika lähellä.

Talo 53 lähdössä uuteen osoitteeseen


Eilen sain sitten hyvästellä edellisen taloni, sillä se lähti paketoivaksi, joululahjaksi 3 vuotiaalle tytölle, joka toivottavasti ilahtuu tästä jouluyllätyksestä.

Tämän nykyisen talon kanssa riittää askaretta vielä ainakin yhdeksi päiväksi, jotta talo saadaan viimeisteltyä ja kaikki tavarat paikoilleen.

Ei kommentteja: