Translate

perjantai 5. joulukuuta 2014

Talo 54 nousi harjaan

 Talo 54 harjakorkeudessa

Oikeiden materiaalien löydyttyä, uusin taloni nousi melko nopeasti harjakorkeuteen. Lattiamateriaaliksi valitsn bambumaton, jota aiemmin olin löytänyt metritavarana Hämeenlinnan suurkirppikseltä. Tällä näyttäisi saavan hyvin aidon tuntuisen lautalattian, joka varmasti on siistimpi kuin nopeasti maalattu lattia. Nyt ei aikataulu myöskään oikein salli lattian tekemistä yksittäisistä Bilteman sytykelastuista, joka myös antaa hyvän lopputuloksen.


Pienille lapsille menevissä taloissa portaikko tuntuu olevan yksi tärkeistä elementeista talossa. Niinpä tähänkin tulee portaikko alakerran ja yläkerran välille. Tällä kertaa valitsin materiaaliksi polystyreenilevyn. jonka pinnoitin kovalevylla. Pinnoitus kannattaa tehdä, jos portaikko joutuu kovalle kulutukselle, sillä materiaali on kuitenkin aika pehmeätä vaikka sahauksen jäljiltä se näyttää maalattuna betonipinnalta.
Polystyreenilevyistä portaikko syntyy nopeasti melkein millaisella pikkusahalla tahansa, Minä käytin vannesahaani, mutta pienet askartelusahat käyvät ihan yhtä hyvin. Ainoana haittana on sähköinen, joka paikkaan tarttuva polystyreenipoly, josta ei millään tahdo päästä eroon. 
Melkein tekisi mieli sanoa joistakin tv ohjelmista tuttu lause. "älä tee tätä kotona", ainakaan jos on juhlapyhät ja vieraita tulossa.
Sahauksen jälkeen valmiina on neliskulmaisesta levystä tehdyt kaksi porrasaihiota, jotka voi käyttää sellaisenaan tai kääntää 90 asteen kulmaan. Toinen portaikoista tulee tähän taloon ja toisen käytän joskus myöhemmin.

Talon liimauksia kuivatellessa tein näihin rinnalla kulkeviin projekteihin paristokotelot. Kumpaankin taloon sopii parhaiten Lauran ja Lotan ristimä Ilmalämpöpumppu talon kylkeen. Nyt nämäkin projektit nytkähtivät taas hieman eteenpäin.

 Lattakaapelista saa hyviä valaisinjohtimia

Samalla valmistauduin jo tuleviin sähkötöihin. Olin jo aiemmin syksyllä löytänyt jonkun tietokoneeseensa tuskastuneen naapurin katuaojaan heittämään lattakaapeliin, josta saan pilkkomalla useita parijohtimia nukketalon valaisimiin ja sähkökytkentöihin. Näitä johtimia ei kuitenkaan kannata repiä toimivista tietokoneista, sillä niitä saa ostaa metritavarana elektroniikkaliikkeistä. Tätä repimistyötä voi tehdä vaikka televisiota katsellessa. 
Seuraavana onkin sitten työpajan pikainen siivous ja valmistautuminen tuleviin pyhiin. Suomen itsenäisyyspäivää on kunnioitettava vähintään sen verran, että laittaa kaikki koneet seis ja viettää kunnollisen vapaapäivän. Näihin aiheisiin voidaan palailla sitten ensi viikolla, kun projektit taas jatkuvat.

Ei kommentteja: