Olen säästänyt ovi ja ikkuna-aukkojen tekemisen tähän vaiheeseen kun taloon on saatu kaikki portaat ja seinät paikoilleen. Tällä pystyy välttämään ainakin sen, ettei ikkunaukko osu suoraa portaiden kohdalle. Joskus olen joutunut tästä syystä tekemään seinäkappaleen uudelleen.
Tässä talossa kaikki ikkunaukot tulevat keskelle seinää ja portaikot ovat talon takana, joten tällaista riskiä ei ole. Ikkunoiden koko on noin 6x 8 cm ja ikkunoiden korkeus lattiasta on valittu 8 cm, jolloin ikkunan eteen mahdollisesti sijoitettavat 1:12 pöydät eivät myöskään tule ikkuna-aukon korkeudelle.
Parvekeseinän paikolleen sovitus
Levyjen kimppuun täytyy vaan reippaasti käydä porakoneella, jolla aukkojen kulmiin porataan reiät, joista pisto- tai kuviosahalla mahtuu sahaamaan aukon. Aukon voi mös poistaa esimerkiksi poraamalla vieriviereen pieniä reikiä, jolloin aukon saa avattua vaikka puukolla. Jos käytetään ikkunakehyksiä ei aukon tarkkuudella ja viimeistelyllä ole suurta merkitystä, sillä puitelaudat peittävät kaikki ikkuna-aukkojen epätarkkuudet ja takaavat siistin lopputuloksen.
Aukotuksen jälkeen seinälevyt kannattaa maalata niiden ollessa irti. Parhaan tuloksen saa maalaamalla levyt vaakatasossa irrallaan talosta, jolloin minkäänlaisia valumajälkiä ei pääse tulemaan maalipintaan. Pieni maalitela on paras väline suurten seinäpintojen maalaukseen. Telalla voi melko turvallisesti maalata taloansa, vaikka se olisi koottunakin.
Seinien sisäpinnat voi maalata tai tapetoida tässä vaiheessa, kun seinälevyt ovat irti. Ikkuna-aukkojen sisäpuolelle ikkkunakehykset kannattaa kiinnittää vasta sisämaalauksen tai tapetoinnin jälkeen, jolloin lopputulos alkaa näyttää viimeistellyltä myös talon sisältä.
Tässä talossa siirryn seuraavaksi valaistusasennukseen samalla, kun viimeiset maalit ja liimaukset ovat kuivumassa. Sähköasennukset on helpointa toteuttaa nyt, kun talon rakenteet ovat auki. Siitä sitten seuraavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti