Translate

tiistai 28. toukokuuta 2013

Talon rakentelu jatkuu

Pienen lomatauon jälkeen rakennuksen valmistus jatkuu. Näissä pienissä taloissa tilanne on lähes sama, kuin 1:1 taloissakin. Viimeistelytöihin uppoaa uskomattoman paljon aikaa, vaikka talo näyttää jo melkein valmiilta.

Parvekkeen seinä ja kaide ensimmäisessä sovituksessaan

Kaikki maalaus- ja tapetointipäätöset kannattaa tehdä tässä vaiheessa, kun seinät ovat vielä keskeneräisinä irti tai irroitettavissa helposti. Varsinainen maalaus tehdään vasta sitten, kun kaikki aukotukset on tehty.

Tässä talossa on valittu selkeä mustavalkoinen linja. Ikkunoiden ja ovien ulkokehykset on jo aiemmin käsitelty grafiitinharmaiksi. Väri on kuitenkin liian tumma sisäkehyksiksi, koska, ainakin tässä vaiheessa, kaikki seinät on päätetty maalata valkoisiksi. Niinpä sisäpuitteet on maalattava myös valkoisiksi, jotteivat tule liian agressiivisesti esiin muutoin valkoisesta sisustuksesta.

Sitten vaan pensseli heilumaan ja maalaamaan ikkunanpuiteaihioita ja parvekekaiteiden osia valkoisiksi. Ikkunanpuitteina olen tässä talossa käyttänyt niitä Bilteman rimoja, jotka ovat ehkä hieman ylileveitä, mutta niihin voi helposti kiinnittää mm. verhotangot, kun rakentaa sen ylälautaan kiinni ja kiinnittää sitten laudan takoineen seinälle. Parvekkeen kaiteeksi löysin sopivan vahvuisen rakettikepin uuden vuoden ajoilta ja pienat teen noin 3,5 mm:n vahvuisista grillitikuista.

Näitä osien maalaushommia kannattaa tehdä aina, kun on sopiva tilaisuus, sillä maalien kuivuminen ottaa aikansa ja valmiiksi maalatuista osista on sitten helppo jatkaa kokoamista.Maalien kuivuessa voi välillä hieman tehdä pihatöitä.

Seuraavana tässä projektissa onkin sitten seinälevyjen aukotukset, josta jatkossa näillä sivuilla. Talo on tarkoitus saada valmiiksi ennen kesähelteitä, joten ehkä tässä vielä on aikaa.

Ei kommentteja: