Translate

torstai 16. toukokuuta 2013

Tänään voi jo juhlia harjannostajaisia

Portaita rakennellessa talo nousi aika nopeasti harjakorkeuteensa, sillä olin jo aiemmin valmistellut lattialevyt oikeankokoisiksi ja maalannut alakatot valkoisiksi. Nyt rakennusta pääsi kokoamaan sitä mukaa kun portaat valmistuivat.
 Kerrostalo harjannostajaiskunnossa

Talon takaseinän tein kerroksen korkuisista levysuikaleista jotka on helppo irroittaa vaikka yksitellen tapetointia varten, Portaat on liimattu ainoastaan lattiaan ja porrasaukkoon kiinni, joten seinä irtoaa helposti.

Maalasin kaikki portaat valkoisiksi ja käytin pienoina coctaitikkuja. Kaiteet olin valmistellut liimaamalla ohuita bilteman tikuista sahattuja rimoja toisiinsa. Portaiden rakentelu oli lähinnä näiden tikkujen liimaamista paikoilleen ja porrasaukkkojen kaiteiden rakentamista samalla kertaa. Avoin runkorakenne helpotti huomattavasti portaiden asettelua paikoilleen. Kasaaminen oli näpertelyä ja liiman kuivumisen odottelua. Pienat katkaisin lopullisiin mittoihin vasta liimausten kuivuttua. Tällöin kiinnitysreikien syvyydellä ei ollut kovin oleellista merkitystä, kun katkaisin vasta valmiiksi paikoilleen asettuneet tikut mittoihinsa, Portaikot sijoitin paikoilleen kerroskerrokselta ja samalla liäsin seuraavan kerroksen lattian rakenteisiin. Päivässä talo nousi harjakorkeuteensa.
Kaikki portaat ovat paikollaan, Kuva talon takapuolelta

2 kommenttia:

Yolanda Morán kirjoitti...

Ya va tomando forma la casa, y parece que va ha quedar estupenda.
Un abrazo.
Yolanda.

Jorma kirjoitti...

Muchas gracias Yolanda! This going to be the biggest house I have ever made. Measures 65x35x92 cm.