Translate

torstai 24. toukokuuta 2018

200 000 katsojan raja meni blogissani yllättäen rikki eilen, 23.05.2018

Olen pitänyt tätä blogia yllä antaakseni vinkkejä muille askartelijoille ja omina muistiinpanojani, jotta itse muistaisin miten joku juttu joskus tuli tehtyä.

Koko homma sai alkunsa siitä kun radioamatööriystäväni antoi minulle muutaman ledin saatesanoilla: "Keksitkö näille jotakin käyttöä?" Sita ei olisi keksijähommissa toimineelle sanoa ääneen, sillä löytyihän niille sittemmin käyttöä ehkä enemmän kuin tarpeeksi.

Jonkin aikaa houduin pyörittelemään ledejä käsissäni kunnes keksin että nehän ovat juuri sopivan kokoisia nukketalon valolähteiksi. Osa syynä oli varmastikin pojantyttäreni Janna joka oli silloin juuri tulossa nukkakoti-ikään täyttäessään 5v.

Janna alkoi markkinoida pappaansa kavereillensa ja niin ajauduin laittelemaan valoja erilaisiin valmiisiin taloihin ja tekemään taloja alusta loppuun asti valmiiksi.

Eräs ehkä erikoisimmista rakennelmista on tämä kivilinna, joka on tehty pääosin polystyreeni levystä.

Ledit mahdollistavat myös elävän näköisten tulisijojen toteuttamisen muun valaustuksen yhteyteen.

Yllättäen olen joutunut tekemään muutaman talon myös poikien käyttöön. Tässä talossa yhdistyvät nukkekoti ja parkkitalo toisiinsa. 


Parkkitaloon piti saada myös autojen pesukone, missä värään vaihtavat ledit luovat pesukonetunnelmaa. Korjausrampin yhteyteen löysin välähtelevän hitsausvalon

Joskus on tullut vastaan kerrostaloprojekteja, joissa jo oman kotini tilat asettavat jonkin verran rajoituksia projektin toteuttamiseen.

Suurin osa taloista on silti edustanut perinteisempää nukkatalorakentamista ja osaan on saatu myös hieman historian havinaa mukaan. Nyt työn alla oleva projekti on taas pikkuinen hirsimökki, jollaisia Suomessa on tosi paljon.
Katsojia palstallani näyttää olevan ympäri maapallon, ainakin satunnaisesti. Tilastoissa Iso-Britannia on yllättäen pudonnut kymmenen kärjesta. Tsekki ja Espanja povat menneet selkeästi tämän perinteisen nukkekotimaan ohi.
Koska kiinnostusta näyttää riittävän, jatkan tätä ledien ympärillä kirjoittelua niin kauan kuin jaksan rakennella näitä pikkutaloja.
2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Hienoa! Paljon Onnea katsojaluvun paukkuessa.

Jorma kirjoitti...

Kiitos Marika onnitteluista. Jatkan näistä kirjoittelua, koska se helpottaa omaa muistiani ja saattaa siitä olla hyötyä muillekin askartelijoille.