Translate

lauantai 10. kesäkuuta 2017

Talo no 75 "Mummon mökki" tuli valmiiksi. Samalla 150 000 katsojan raja blogissani rikkoutui.

Loppusuoran puurtamisen jälkeen tämä laudoitettu hirsimökki tuli vihdoin valmiiksi. Katto vain muutamalla ruuvilla kiinni ja taloon voi sytyttää valot.

Pidin valoja vuorokauden koekäytössä nähdäkseni, että kaikki varmasti toimii. Ledien kanssa tällaisia pitkiä kokeilujaksoja voi hyvin pitää, koska niille luvataan yleensä kymmenituhansia tunteja polttoaikaa, joten ne eivät ainakaan tällaisessa kokeilussa vanhene.
Muuntajaksi talon valoille kelpaa mikä tahansa usb-laturi, koska usb johtimen jännite on standardoitu 5V:n suuruiseksi. Mökin johtimen voi liittää vaikka tietokoneensa USB liittimeen sieltäkin tulee sama jännite. Tässä voi ladata myös kännykkänsä, kun irroittaa johtimen talosta ja liittää johdon puhelimeensa.

Tässä vaiheessa lienee syytä kiittää blogini katsojia mielenkiinnosta sillä 150 000 katsojan raja meni juuri rikki.

Blogiani on seurattu ympäri maapallon, sillä katsojia on ollut kaikkiaan noin 80 erimaasta.
Aiemmin Yhdysvallat oli selvästi Venäjää edellä, mutta nyt tämän hirsimökin aikana venäläisten kiinnostus selvästi lisääntyi ja kirivät ensimmäistä kertaa USA:n ohi.
Aloitin blogin ylläpitämisen 2010. Tänä keväänä syntyi yllättävä piikki edellisen taloni aikana. Siinä kokeilin kupariteipin käyttämistä rintamamiestalon johdotukseen. Se oli sen verran rohkaiseva kokeilu, että todennäköisesti kokeilen sitä vielä jossakin muussa taloprojektissa uudelleen.
Nyt varmastikin pidän pienen tauon ja keskityn kuvassa uiskentelevan kuikan tavoin nauttimaan Suomen kesäisestä luonnosta, kun se kesä nyt näyttää alkavan.

HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE !3 kommenttia:

Armiida kirjoitti...

Hyvää kesää sinullekin. On niin mielenkiintoista seurata näitä projektejasi.

Raija Maula kirjoitti...

Hyvää ja rentouttavaa kesää Sinulle Jorma. Talosi ovat aina mielenkiintoisia. Kiitos, kun esittelet ne meille.

Jorma kirjoitti...

Kiitos kaille kommenteistanne. Näitä on ihan mukava tehdä, kun joka projektista löytyy uusia haasteita. Toivon että kirjoituksistani on hyötyä myös muille harrastajille, etteivät kaikki tekisi ainakaan samoja virheitä.