Translate

perjantai 16. kesäkuuta 2017

Pari sanaa talon etuseinän kiinnityksestä - mummo pääsi käymään mökissään.

Nyt kun tämä mökki valmistui hieman etuajassa päästin mummon vielä kokeilemaan mökin mittasuhteita.
Tuvan kattoon tein vielä leipävartaan ja muutaman leivän ruskeasta kartongista. Mökin haltija ehtii sitten ajan kanssa leipomaan parempia leipiä. Leipälapio roikkuu hellan huuvasta.
Talosta tehtiin täysin umpinainen ja etuseinä on ainoa irroitettava seinä, jonka kautta taloa pääsee sisustamaan. Yhtenä mahdollisuutena olisi ollut sahata seinä keskeltä poikki ja saranoida etuseinä aukeamaan kahtena kappaleena. Tässä tapauksessa päätettiin pitää seinä yhtenä kappaleena, joka napsahtaa paikoilleen magneettien avulla.

Talon kumpaankin päätyseinään kiinnitettiin kalusteoviin tarkoitetut magneettisalvat, jotka nykäisevät etuseinän paikoilleen.
Etuseinäkappaleen kumpaankin päätyyn kiinnitettiin magneettisalvan vastakappaleet, jotka vetävät seinän paikoillee. Seinän pitäisi pysyä hyvin paikoillaan, sillä magneeteille luvataan 4kg:n vetovoima. Seinä toimii mökin pölysuojana ja sen saa helposti irti, kun taloa halutaan sisustaa.
Kytkentäkokeiluihin käyttäni paristokotelon jäti valmiiksi seuraavia kokeiluita varten, sillä tällä kotelolla on helppo kokeilla koko kytkentä valmiiksi silloin, kun haluaa käyttää 5V:n USB laturia virtalähteenä. Vaihtoehtoisesti voi jättää koko talon paristokäyttöiseksi, mikä on varmasti hyvä ratkaisu, jos talo tulee pienten lasten käyttöön.
Nyt jään sitten terassillemme uusien ajatusten kanssa. Jotain pitäisi keksiä Forssan lelumarkkinoille ja ehkä tässä vielä joku talokin syntyy kesän aikana.Ei kommentteja: