Translate

perjantai 2. kesäkuuta 2017

Talo 75 - viimeistelytyöt jatkuvat

Talon loppusuorallekin riittää vielä aika paljon maalailua ja osien kuivumisen odottelua,
Katon pääsee vihdoin maalaamaan, kun levyyn liimatut kattopalteet ovat kuivuneet liimauksessaan. Katon väriksi tulee musta, joka on ollut ainakin huopakatteissa hyvin tyypillinen katon väri näissä mökeissä.
Sähköjohtojen tultua paikoilleen uskaltaa nyt alkaa jo laudoittaa välikattoa. Laudat olin jo ennakkoon käsitellyt toiselta puolen saunavahalla ja toiselta puolen valkoiseksi.
Tässä tietenkin kävi niinkuin usein tällaisissa ennalta valmistettavissa materiaaleissa. Laudat loppuivat kesken ja jouduin tekemään niitä vielä lisää.
Pienen aherruksen jälkeen yläkerran lattia on valmis. liimausten kuivuessa tein vielä savuhormin taloon, heti siihen portaiden juureen. Näin ainakin teoriassa portaiden alla olevasta hellasta voisivat savut tulla tähän hormiin.
Kulku talon yläkertaan tulee tapahtumaan portaiden yläpuolelle sijoitetun luukun kautta. Monesti tällainen ratkaisu on taloissa joissa yläkerta on alunperin ollut kylmää säilytystilaa.
Teen tänne yläkertaan vielä väliseinän ja sijoitan sinne jonkinlaisen lämmittimen, niin yläkerrastakin voidaan kalustaa kaksi asuttua huonetta.

Nyt on enää kuistin viimeistely ja lämmityslaitteiden sijoittelu ja kytkentä, sitten talo on kaikilta osin valmis-
Ei kommentteja: