Translate

torstai 13. lokakuuta 2016

Talo 70 saa allensa pienen sokkelin

Rintamamiestaloisa on usein melko korkeat sokkelit ja useissa tapauksissa, varsinkin rinnetonteilla, sokkeliin on sijoitettuna runsaasti varastitiloja ja usein myös sauna. Näin talot ovat usein käytännössä lähes kolmikerroksisia.
Tässä tapauksessa talon alle tulee vain pieni, noin 7cm korkea sokkeli, jonka sisälle sijoitetaan ulos vedettävä laatikko.

Laatikko voi toimia pientavaroiden säilytyspaikkana ja ulos vedettäessä talon pihamaana. Kuistin sisäänkäyntiin tulee pieni sokkelin korkuinen portaikko, josta taloon pääsee sisälle.

Laatikosta tulee hieman sokkelia pienempi, sillä sokkelin takaosaan kiinnitetään muuntaja sekä valojen kytkentäpiste, jossa kaikki valokytkennät voi tehdä vielä talon ollessa valmiina. Sokkelin takalauta tulee olemaan irroitettava.
Pieni led muntaja mahtuu hyvin sokkeliin sijoitettavaksi. Tässä vaiheessa vaihdan muuntajaan kytkimellisen verkkojohdon jotta taloon saa valot tästä kytkimestä. Toinen vaihtoehto olisi tietenkin käyttää kauko-ohjattavaa pistorasia, jolloin valot syttyisivät kaukosäätimellä.
Tänne talon avattavaan takanurkkaan kannattaa tuoda kaikki valojohtimet, jotka on sitten helppo kytkeä sokeripalan avulla muuntajaan. Katsotaan nyt sitten mitä kaikkea tänne ehtii tulla ennenkuin talo on valmis.

Paikalliset rautakauppiaat järjestivät hieman lisäaikaa talon valmistumiseen, sillä juuri kun olin saanut kaksi seinää hienosti magneeteilla kiinni, ovatkin nämä magneetit kaupoista tilapäisesti loppu ja talon etuseinä on sitten toistaiseksi irrallinen. Jääpähän aikaa enemmän muuhun viimeistelyyn.Ei kommentteja: