Translate

tiistai 25. lokakuuta 2016

Talo 70 on täynnä väliovia, joiden tekemiseen menee aikaa yllättävän paljon

Tämän talon kanssa odoteltiin jonkun aikaa malliovia, jotka tulevat ruokahuoneen ja olohuoneen väliin. 

Halusin odotella näitä valmisovia ennenkuin alan tehdä muita väliovia, jotta ne ovat varmasti samaa mittakaavaa. Onnekseni olin laskennallisesti päätynyt samaan ovikokoon, sillä kuistille oli jo tehty oviaukko, vaikka kaikki muut ovet ovat odotelleet tätä mallikappaletta.

 Ovien rungot sahasin kovalevystä samankokoisiksi kuin tämän mallikappaleen ovet.
Ovista päätettiin tehdä peliovet, jotka ovat aika yleisiä kunnostetuissa rintamamiestaloissa, joiden alkuperäiset ovet ovat yleensä olleet yksinkertaisia laakaovia.
.
Suorista ovipinnoista synttyy peilovet liimaamalla rimanpätkiä kovalevyoven päälle. Tässä vaiheessa alkoi jo tulla ikävä kiinalaistehtaita jotka tekevät tätä samaa työtä automaattikoneilla. Jokainen rimanpätkä piti sahata erikseen ja jokaisen työvaiheen jälkeen liiman pitää antaa kuivua.
Lopulta ovet saavat ensimmäisen maalipinnan ja alkavat hieman näyttää peiliovilta. samalla tuli maalattua myös kaikki tulevat väliseinät sillä aina maalipurkin ollessa auki kannattaa maalata myös muita kohteita, koska maalien kuivumista saa kuitenkin aina odotella turhan kauan.
Ovia rakennellessa syntyi myös kuistin alle sokkeli ja portaat. Nämä tarvitaan, koska koko talo on pienen sokkelin päällä. 
Seuraava voimistelu onkin sitten kaikkien ovien kehysten tekeminen ja saranointi. Nämä pienet viimeistelypuuhat vievät yllättäen melkein enemmän aikaa kuin varsinaisen talon rakentaminen.

Ei kommentteja: