Tässä talossa kuten aiemmissakin olin alunperin ajatellut tehdä takaseinän kaksinkertaiseksi ja kerätä kaikki valoihin liittyvät johdotukset takaseinän taakse ja kytkeä ne siellä. Nyt kuitenkin, taloa kootessani päädyin hieman erilaiseen ratkaisuun, sillä talorunkoon käyttämieni laatikoiden seinämät olivat todella siistit sellaisenaan ja tupla takaseinä olisi hieman kasvattanut tämän kokonaisuuden leveyttä.
Talo 58 saa ensimmäiset valot
Talo-osaan sijoitin 2 valaisinta / kerros ja ne riittävät hyvin valaisemaan tämänkokoiset huoneet. Kiinnitin valaisimet rimoista etukäteen tekemiini johtokouruihin ja johdot porasin talon sivuseinän läpi parkkitason alle kytkettäväksi.
Parkkitasoon olin tehnyt pesu- ja korjaamohallien päälle välikaton,
jonka päälle on helppo tuoda talon kaikki valaisinjohtimet. Kytkentää
varten varasin pitkän sokeripalalistan, johon kaikki valoryhmät voidaan
koota erikseen etuseinälle sijoitettavilla kytkimillä kytkettäväksi.
Tämä helpottaa huomattavasti käyttökytkimien liittämistä järjestelmään.
Parkkikannen alla on välikatto
Kuvasta myöskin näkyy, että parkkikannen alle syntyy reilu lisätila, missä johdot mahtuvat risteilemään vapaasti ja niitä on helppo ryhmitellä kytkentäsokeripalaan. Ainoa haitta tästä järjestelystä on se, että talon pääsee lopullisesti kokoamaan vasta, kun kaikki valot on kytketty.
Parkkitalo saa valo-opasteen
Tämän ratkaisun etuna on se, että vielä rakennusprojektin edetessä pääsee ideoimaan uusia valoratkaisuja, kun kytkentäpaikka on auki kaikille uusille johdotuksille. Kuvan valomainoksen tein tic-tac karkkirasiasta. Sattui vain kaupan kassalla silmiini ja laitoin printatun kuvan ja ledin rasian sisälle. Tällä tekniikalla voi tehdä millaisia valomainoksia tahansa, jos talossa on joku puoti mukana. Ledeillä tällaisen voi toteuttaa, mutta pienoispolttimoilla en lähtisi edes kokeilemaan, sillä kuuma lamppu kärventää paperin mustaksi tai sytyttää jopa palamaan.
Parkkitalon kansi säilyy irrallisena kunnes sähkötyöt on tehty
Kytkinpaneeli talon etuseinässä jää irroitettavaksi, vielä parkkikannen kiinnityksen jälkeenkin, joten johtoihin pääse käsiksi vielä myöhemminkin. Tämän kytkentävaiheen ajan ajattelin pitää kannen irtonaisena, jotta kytkentätyö on nopeampi ja helpompi tehdä.
Taloon kiinnittämäni kantokahva on jo nyt osoittautunut erittäin käteväksi, kun taloa on helppo käännellä mihin asentoon tahansa
1 kommentti:
Kiitos taas havainnollisesta selvityksestä ja hienoista ideoista.
Lähetä kommentti