Translate

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Paluu arkeen- hellasarja valmistui ja talo 58 pääsee työn alle

Yllättävän paljon yksi "kyllä" sana työllistää. Joku kysäisi osaisiko kukaan tehdä mallin mukaista vanhanaikaista hellaa ja menin onneton sanomaan, että voin kokeilla. Halukkaita hellantarvitsijoita ilmaantui odotettua enemmän ja sain reilun kuukauden tehdä pelkkiä helloja lähes urakalla.

Viimeisetkin hellat on nyt selätetty ja odottelevat toimitusta loppukäyttäjille

Oma ongelmansa tällaisissa määrissä on työpajani joka ei ole kuin pini nurkkaus rivitaloasuntomme  verannalla. Siine ei mahdu keskeneräisiä projekteja määrättömästi ja käytännössä voin tehdä vain yhtä projektia kerrallaan. Tämäkin oli jo sen verran mittava hanke että parkhaimmillaan helloja eri kokoonpanovaiheessa tulivastaan milloin mistäkin huoneesta kun kaikki eivät mahtuneet pajani nurkkaan.


Olin piirtänyt talosta jo luonnoskuvan aiemmin. Kummastakin talosta tulee tasakattoinen. Päätin kokeilla talo-osan tekemista valmiista laatikosta. Tähän ensimmäiseen taloon käytän Hemtexistä löytämiäni sisustuslaatikoita. Seuraavan talon materiaaleja en vielä ole täysin päättänyt, mutta todennäköisesti sekin tulee olemaan laatikkoratkaisu, sillä katolle tulevan helikopterikentän vuoksi tasakattoratkaisu on toimivin.

Asuinrakennus syntynee laatikoista, joissa sisäkatot on jo maalattu valkoisiksi uuniviimeistelyjen yhteydessä. Laatikot ovat kooltaan 23x23x27cm ja melko sopivia pienen talon huoneiksi mittakaavassa 1:12.
Uuniprojektien aikana olen saanut hankittua tarvikkeita kumpaankin taloon niin että niihin tulee kumpaankin huonekohtaiset valokytkimet ja ainakin parkkipaikan puomi, joka avautuu kortilla. Puomi tulee ohjaamaan ajorampin liikennevaloja. 

Pesupaikka ja ehkä korjaamohallikin on tarpeen. Katsotaan sitten mitä ajatuksia projektin eteneminen tuo tullessaan.
 Jessen parkki
Esikuvana käytän näissä autotaloissa aikoinaan 5 vuotiaalle Jesselle tekemääni parkkitaloa, joka palveli ainakin hänen tarpeitaan pitkään. Parkkitilat tehdään pieniä mettalliautoja ajatellen, joten samassa talossa kaksi mittakaavaa samanaikaisesti asuintalon 1:12 ja parkkitalon ehkä noin 1:24 mittakaava. Sähköistyksellä haen hieman lisää toiminnallisuutta tällaiseen taloon.

Teen taloja osittain rinnakkain, mutta aloitan nyt tästä ja projekti lähtee käyntiin heti kun saan nurkat siivottua uunien jäljiltä. Valmiit puulaatikot talorunkoina on kokeilu, josta haluan jakaa kokemuksia muille talonrakentajille. 


Ei kommentteja: