Kyllä näistä dead-lineista on hyötyä sillä talo valmistui kuin valmistuikin sopivasti ennen messuja. Numerointi meni hieman sekaisin sillä olin jo aiemmin ristinyt talot ja harjakattoinen oli ristitty numeroksi 51. Se on vielä odottelemassa sähköistystä, kun seniorit halusivat juuri tämän talon sinne arpajaisiin.
Talon takana oli helppo liittää vielä takka ja hella valaistussähköihin mukaan kummankin +johtimeen lisäsin 100 0hmin vastuksen lähinnä suojatakseni näitä vilkkuvia valoelementtejä, jotka on tehty toimimaan 3V:n jännitteellä (paristokotelossa on maksimi 4,5 V) Samalla kytkentä hieman pienentää muiden valojen vilkkumista, kun paristojännite laskee käytössä.
Paristokotelon yhdistin sokeripalan avulla yhteenkytkettyjen valopisteiden + ja - johtimiin talon takana. Kytkennän voi peittää peittää suojakannella, johon olin tehnyt aukon, josta paristokoteloon voi vaihtaa paristot tarvitsematta avata koko takakantta.
Paristokotelon voi halutessaan myös piilottaa jonkun kalusteen sisälle osaksi talon sisustusta.
Nyt talo on sitten valmis odottamaan messutapahtumaa. Pidän valoja vielä pari päivää koekäytössä, jotta onnelliselle arpajaisvoittajalle ei tule ensimmäsieksi mitään yllätyksiä ainakaan sähköjen toimimisen suhteen.
Tässä tapauksessa koekäyttö ei edes kuluta paristoja loppuun sillä olin löytänyt ajastimella varustetun paristokotelon jonka avulla valot saa toimimaan siten, että ne ovat aina 5 tuntia kerrallaan toiminnassa kytkeytyen automaattisesti 24 tunnin välein.
Tämä kokeilu osoitti ainakin sen, että pienistä Ikean sisustuslaatikoista saa rakennettua suhteellisen helposti myös pikkutaloja. Samaa tekniikkaa voi soveltuu myös muihin valmiisiin puulaatikoihin esimerkiksi viinipullolaatikoihin, jos sellaisia sattuu käsille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti