Translate

torstai 21. elokuuta 2014

Kylppärin valot ratkaistu

Löysin sattumoisin kirppikseltä kylpyhuonesetin, joka samalla ilmeisesti ratkaisi sen että yksi näistä Lundby:n huoneista tulee olemaan kylppäri. Alunperin haaveilin tekeväni sinne saunan, mutta ei näin pieneen taloon ihan kaikkea saa sopimaan.


Huomasin että tässä kalusteessa oli reiät valoja varten valmiina ja yllättäen reiät olivat juuri sopivankokoiset 3,5 mm:n ledejä varten. Vanhasta valosarjasta sain pätkäistyä 4: ledin sarjan, joka suoraa sopi näihin reikiin. Nyt oli helppo aiemmin irroittamallani paristokotelolla todeta miltä valot näyttävät käytännössä. Sarjan johtimet vain kiinni sokeripalaan, jolloin kalusteeseen tuli valot.

Jätin ledit kytketyiksi kiinni toisiinsa jolloin sain heti kokeiltua kaikki neljä lediä samalla kertaa. Samalla selvisi tällaisten valosarjaledien yksi ongelma. Johtimet ja liitokset on tuettu niin vahvasti, että kytkentä vie huomattavan paljon tilaa kalusteen takaa.

Joka tapauksessa kokeilu on sen verran lupaava, että tässä on todennäköisesti tulevan kylpyhuoneen valot. Ratkaisen valokytkennän tilaongelman joko sijoittamalla tämän kalusteen huoneen taakse niin, että johdot saavat jäädä tällaisiksi tai sitten hankin erillisiä led komponentteja joista johdot voi taivutella lyhyemmiksi. Lopputulos joka tapauksessa näyttää toimivalta.


Kylpyhuonekaluste valaistuna


Olin pitkään pyöritellyt käsissäni tätä  Canonin printterin mustesäilön pakkausta, josta nyt näyttäisi syntyvän kylpyamme tähän kylppäriin. Löysin sinne vielä valoksi väriään vaihtavan ledin, jonka sain kytkettyä valojen kanssa yhteen ja nyt siitä näyttäisi tulevan ihan makea kylpyamme.

Kylpyammeeseen syntyi mukava väriefekti

Ei kommentteja: