Translate

tiistai 19. elokuuta 2014

Lundby talon remontointia

Naapurini oli muutossa tiputtanut Lundby talonsa muuttokuormasta, jolloin se sai hieman kolhuja muunmuassa kaikki ikkunat lähtivät paikoiltaan. Pois muuttaessan hän sitten jättikin talon minulle saatesanoin: "Saat tehdä sille mitä haluat, ei mahdu enää uuteen asuntoomme!"


Lunbytalo remonttia odottamassa

Talo oli päällisin puolin kuitenkin täysin ehjä, vain jotkut liimaukset olivat hieman pettäneet. Päätin tehdä tästä seuraavan sadepäiväprojektin jonka kanssa voin hiukan harjoitella tätä pienempää mittakaavaa, jonka kanssa en juurikaan ole töitä tehnyt.
Edellinen omistaja oli juuri saanut tapetoitua sisäpuolen, joten päätin ainakin tässä vaiheessa jättää sisäseinät koskematta. Sen verran kerkesin sovittelemaan edellisissä taloissani käyttämääni bambupuista pöytätablettia, että se sopii avautuvien väliovien kynnyksen alle, joten teen ilmeisesti uudet lautalattiat.
 Lundbytalon pistorasioiden paikat näkyvät yleensä takaseinässä

Takaseinästä paistavat selvästi alkuperäisten sähköpistokkeiden paikat. Kuvassa näkyy myös näiden miniatyyripistokkeiden ongelma. Pistotulppia on jossain historian vaiheessa yritetty öljyn kanssa saada paremmin sähköä johtaviksi, sillä usein tällaiset pistokeliitokset alkavat ajan myötä pätkiä. Sisäpuolelta ne ovat täysin uusien tapettien peitossa, kuten monissa muissakin vanhoissa Lunbytaloissa. Täytyy vain toivoa, ettei rasioiden öljy tule näkyviin myös talon sisätapetteihin Alkuperäisen sähköverkon saisi nopeasti käyttöön pistämällä vain jollakin terävällä piikillä pistorasioiden paikat myös talon sisäseinille näkyviin. Näin talossa voisi helposti käyttää Lundby:n alkuperäisiä kaupoista edelleen saatavia valaistusvarusteita.

Päätin kuitenkin jättää alkuperäiset pistorasiat tapettien alle piiloon, sillä minulla ei ole ainoatakaan Lundbytalon pistotulppaa saati sitten valaisimia, enkä halua taistella näiden rasiapätkimisongelmien kanssa. Aion rakentaa tähän taloon valot edellisessä kuvantunlaisella valosarjalla, joten tästä näyttää tulevan nyt jatkoa edelliseen tekstiini. Katsotaan sitten mitä talosta tulee.

Ei kommentteja: