Translate

maanantai 4. elokuuta 2014

Sähkötöitä

Tämän talon oli jo alunperin päättänyt toteuttaa ledeillä ja tehdä paristokäyttöiseksi. Se sallii tällaisen pikkutalon vapaan siirtelyn minne tahansa ja valopisteitä on sen verran vähän, että ledit kyllä kestävät hyvin käytössä.

Kävin penkomassa varastoistani muutaman valosarjoista talteen ottamani ledin, joihin jatkoin johtimet pidemmiksi paikoilleen asennusta varten. Yläkerrassa laitoin ledit roikkumaan suoraa kattopalkeista.    Alakerran valaisin johdotuksia varten olin ennalta tehnyt rimoista kouruja, jonne johtimet voi mukavasti piilottaa. Valaisemet vain kiinni kouruun ja kouru kattoon kiinni, niin siinä se on.

 Johtimet kannattaa kerätä talon taakse kytkentää varten.

Kaikki johtimet vein takaseinään tekemistäni reijistä  talon taakse kytkentää varten. kiersin kaikki +johtimet ja -johtimet keskenään yhteen ja liitin nämä sokeripalalla paristokoteloon, jonka tulen sijoittamaan talon taakse.    
Ilta menikin sitten hämmästellessä, sillä tiesin kytkeneeni kaikki oikein, mutta kytkiessäni paristokotelosta valot, vain yksi led paloi hetken aikaa himmeästi ja lopulta ei yksikään valo palanut. Löin rukkaset naulaan ja lähdin katselemaan illan leffaa televisiosta ja yks kaks keksin, että siinä paristokotelossa oli vanhat paristot, joita olin polttanut jo koko viime joulun. Ne vain yksinkertaisesti hiipuivat kun sain kytkentäni valmiiksi. Paristot vaihtamalla kaikki valot syttyivät palamaan ja voin rauhassa jatkaa työni loppuun. Hella ja takka jäivät tämän yhtäkkisen takaiskun vuoksi kytkemättä, mutta huomenna on päivä uusi ja nämä pari valopistettä saa helposti vielä lisättyä mukaan.

Nyt valot palavat iloisesti paikoillaan.

Valotöitä tehdessäni huomasin että alakerran ikkunoista puuttuivat sisäkehykset ja ikkuna-aukot olivat aika pahan näköiset sisäpuolelta. Valoja ihmetellessä leikkasin pinet rimanpätkät ikkunakehyksiksi. Näillä sain peitettyä ikkunoiden sahausaukon ja tapetin reunan piiloon.


Ikkuna-aukot kannattaa peittää myös sisäpuolelta

Pienten vastoinkäymisten jälkeen sain valot jo toimimaan. Seuraavan vaiheena on sitten kytkennän viimeistely ja kaikkien osasten laittaminen paikoilleen. Elomessuja ajatellen aikataulu näyttää pitävän ja voin huoletta lähteä tänään vielä pikku kesäretkelle Tampereelle.

Terassipöytä on vielä kovasti rakennustyömaan näköinen


Ei kommentteja: