Translate

lauantai 2. elokuuta 2014

Mansarditalon "Dead Line" alkaa painaa päälle

Elokuu alkoi ja huomasin yhtäkkiä että toisen pikkutalon pitäisi jo valmistua. Viikon päästä on Hämeenlinnassa Elomessut ja olen luvannut talon sinne arpajaispalkinnoksi. Kesähelteistä huolimatta on jo aika viimeistellä talo luovutuskuntoon.


Talo on ollut reilun kuukauden päivät harjakorkeudessa ja odotellut mielestäni "melkein valmiina" vain messutapahtuman alkua odottamassa.

Ulkoseinät ovat maalaamatta ja talon kattokerroksesta puuttuvat kattolevyt kokonaan. Ainoastaan kattotuolit ovat valmiina paikoillaan. Lattiat olin onneksi jo viimeistellyt pöytätabletista leikkaamallani bambumatolla. Nyt vain äkkiä maalia talon pintaan ja kattolevyjä hankkimaan

Kattolevyjä sovittaessa huomasin heti, että suhteellisen paksujen, noin 6mm katttolevyjen kanssa joutuu taitteen reunat viistämään jotta levyt istuisivat paikoilleen. Katto näytti myös liian massiiviselta pelkkien kattolevyjen kanssa.
Tämän tyyppiseen taloon sopivat kattoikkunat erittäin hyvin katon jyrkkään lappeeseen. Ikkunat kannattaa kuitenkin laittaa pystysuoraan asentoon, josta aiheutui tietenkin lisätyötä ikkunaaukkojen ja ikkunakehysten sovituksen muodossa. Onneksi olin jo aiemmin tehnyt näitä ikkunakehyksiä muutaman varastoon niin ei tarvitse kuin leikata sopivat viistokappaleet ikkunoiden kiinnitystä varten. Viisteet on helppo tehdä jo paikoillaan eleviin kattotuoleihin sovittaen.


Sitten vain äkkiä maalia pintaan ja sovittelemaan osia paikoilleen. Pelkän katon viimeistelyyn näyttää kuluvan aikaa enemmän kuin talon saattamiseen tähän vaiheeseen.


Seuraavaksi on vielä katon sisälappeiden tapetoin, muu viimeistely ja sähkötyöt. Näyttää siltä, että tiedossa oleva tapahtuma panee hieman vauhtia tähän puuhasteluun. Näin se näyttää olevan aina, että hommat eivät oikein valmistu ennen kuin on pakko.

1 kommentti:

Paivinblogi kirjoitti...

Hienot kattoikkunat, täytyy laittaa muistiin jos joskus tarvii tehdä vastaavat. Hyvä ohje jälleen kerran!