Translate

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Helppo ja nopea lautalattia nukketaloon

Sain joltakin Suomen nukketaloharrastajien piiristä hyvän vinkin. Bambupuisesta ruokapöydän tabletista voi helposti tehdä nukketaloonsa lautalattian. Vinkin antajan nimeä en muista, mutta heti piti päästä kokeilemaan. Samalla voin jakaa tämän muille nukkekotiharrastajille tiedoksi, jotta voitte kulkea silmät auki kesälomaretkillänne.

Löysin sisustustavaraliikkeestä muutaman tällaisen tabletin, joissa bambusäleet oli liimattu toisiinsa ohuella verkolla. Nopean mittauksen jälkeen oli tosi helppo leikata oikeankokoiset palaset, jotka saattoi sellaisenaan käyttää lautalattiaksi. Bambusäleiden katkaisu onnistunee parhaiten koneellisella sahalla, mutta järeitä askartelusaksia tai peltisaksia voi myös käyttää rimojen katkaisuun.


Tablettimaton alle liimattu verkko pitää laudat kiinni toisissaan ja koko lattian voi sellaisenaan liimata paikolleen. Lattiaelementit voi myös maalata haluamansa värisiksi ennen liimausta. Tässä tapauksessa käytin laudat sellaisenaan ja tulos näyttää viinmeistellyltä lautalattialta.

Pienen nukketalon lautalattia syntyi muutamassa minuutissa

Tämä keksintö on täysin Suomen nukketaloharrastajien facebook- ryhmän ansiota, sillä ilman sieltä saatuja vinkkejä olisin tuskin lähtenyt kokielmaan tällaista ratkaisua, joka on tosi helppo ja nopea tapa pinnoittaa lattioita.

2 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Eikö olekkin helppoa ja nopeaa lattian tekoa. Mun ne tabletit oli niitä langoilla koottuja joten minä purin langat pois. Mietin hetken kanssa millä laitan lattiaan ne. Je välähti kun on noita hyvin ohuita kankaita niin liimasin sen sinne pohjaan. Ja hyvä tuli. Mulla on toi tapa katsella kaikkea "minisilmin" niin sitä tavaraa on kertynyt ja paljon. Kyllä ne paikkansa löytää.

Jorma kirjoitti...

Nämä on tosi helppoja käyttää ja kiinnityksen voi tehdä tavallisella puulimmalla. Myöskään talon paino ei pääse karkaamaan käsistä vaikka pinnottaisi kaikki lattiat.