Translate

lauantai 8. helmikuuta 2014

Parkkitalo alkaa hahmottua, pientä takapakkia

Parkkitalon lopullinen muoto alkaa hahmottua. Koska parkkitalo-osa on tehty vain pikkuautoja varten, sallii pienempi mittakaava parkkitalo-osan rakentamisen kahtreen kerrokseen siihen 1:12 talon kylkeen mittakaavassa 1:24. Tästä tulee tällainen kompromissi jos talo ja asukkaat ovat suurempaa mittakaavaa. Näin kokonaisuus säilyy vielä kohtuullisen kokoisena ja sallii täysimuotoisen leikkimisen talon ympärillä. Parkkitalo ensimmäisen kokoonpanon jälkeen

Talon kokoonpanon jälkeen törmäsi asiaan johon lähes poikkeuksetta törmään aina, kun joudun käyttämään vaneeria raaka-aineena. Nyt jälleen kerran huomasin että pohjalevyn vaneri oli vetänyt itsensä niin kieroksi ettei sitä voi hyvällä omalla tunnolla jättää tällaiseksi. Pikkuautot joutuisivat hyppäämään 1,5 cm päästäkseen autohalliin.
Vaneripohja vetäytyi itsestään kieroksi

On todella harmi, ettei tältä paikkakunnalta saa ohutta MDF-levyä, jolla ei ole tällaisia ominaisuuksia. Nukketaloissa pohjavanerin olisi voinut kiinnittää erillisiin tukirimoihin, mutta tällaisessa parkkitalossa pohjalevyn pitää asettua lhelle lattitasoa, joten tällaisenaan tätä ei voi käyttää. Nyt oikeastaan ainoaksi vahtoehdoksi jää etsiä uusi pohjalevy talkoon ennenkuin projektia kannattaa jatkaa. Todennäköisesti korvaan vanerin laminaattilevyllä, joita paikkakunnalta onneksi saa.

Joskus aiemmin minulla on nukketalon avatta etuseinä vetänyt vastaavalla tavalla kieroon, kun olen joutunut käyttämään koivuvaneria. Se melkein itkettää kun ensin käyttää aikaansa yksityiskohtien hiomiseen ja lopputulos on ilman omaa syytä tällainen.

Pienenä korvauksena tästä harmillisesta takaiskusta sain viestin kirjapainoltani, että kaikki nukketalokirjani ovat menneet joulumarkkinoilla melko mukavasti kaupaksi ja USA:n ja Englannin markkinoilla ostajat ovat löytäneet englanninkielisen kirjani "The Dolls House ABC".

Nukketalokirjani

Kirjoja pääsee selailemaan Googlen kirjahaun kautta ja ne ovat myynnissä nettikirjakaupoissa lähes kaikkialla. Maailman mittakaavassa näistä ehkä kuulusin on Amazon.com. Suomessa myös useat kirjastot ovat ottaneet kirjoja valikoimiinsa.


2 kommenttia:

Mummo Kirjoittaa kirjoitti...

Voin kuvitella tuneteen - koitapa ihan vaan kokeeksi kapalevyä (5mm). Se imee itseensä tapettiliiman ja kaikki seinät ja laittiat on kuprullaan. Esim nukkekotiyhdistytyksen tuottama pienoishuonekilpaulun materiaali on sitä - ja minä inhoan sitä. Toisaalta, ei kukaan pakota sitä käyttämään, vaikka minä luulin monta vuoitta, että kaikkein osallsitujien pitää käyttää sitä... Ja toisaalta, miksei pitäisi, olisi ainakin samat haasteet kaikilla ;)

Jorma kirjoitti...

Sen verran olen pidellyt käsissäni kapalevyä, etten lähtisi rakentamaan siitä juuri mitään. Ainoa hyvä puoli on että sitä on suht. helppo leikata.
Väliseiniä siitä voi joissakin tapauksissa tehdä, jos eivät joudu lasten käsittelyyn.