Translate

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Talo 50 on vihdoin harjakorkeudessa

Tässä talossa harjakorkeuden määrittäminen ei ollut ollenkaan niin helppoa kuin perineteisissä harjakattotaloissa, joissa kurkihirren asentaminen on aina se huippu jolloin talon harja määräytyy. Nyt olin tehnyt rinta rinnan seinä-, tapetointi- ja sähkötöitä ja vasta tänään talo tuli lopulliseen korkeuteensa. Nyt voi siis vähintäänkin viettää harjannostajaisia.


Talo 50 vihdoinkin harjakorkeudessaan

Olin jo tässä välillä ehtinyt tehdä päätöksen, että saunasta tulee pihasauna talon oleskelupihalle. Tällä ratkaisulla sain paljon liusätilaa talon sisälle, vaikka en tiedäkään mihin sen käytän.

Saunan seinän jouduin käsittelemään uuselleen sillä olin sen jo aiemmin tapatoinut sisätiloihin sopivaksi. Nyt nämämä biltema sytykkeet taas osoittautuivat tosi käteviksi, sillä pienellä vaivalla sain limilaudoiksen seinään.

Saunan uusi ulkoseinä

Tässä välillä parkkitasojen kattovalaistus oli hoidettu niin, että katkaisn valisarjasta pienet pätkät, jotka liimasin parkkitasojen kattoon. Parkkihalliosa on sen verran matala, ettei sinne voi asentaa mitään roikkuvia valaisimia. Liimaukseen osoittautui uusi Boshin akkukäyttöinen liimapistooli tosi hyväksi työkaluksi. Yllätykseni jopa nykyinen kännykkälaturini soveltuu sen lataamiseen.

Kaikkiseinät tuli myös tapetoitua tässä vaihees seinät pääsi liimaamaan kiinni talon runkorakenteessen, sillä johdotus jää alkoseinien alle piiloon.

Entisestä pohjavaneerista leikkasiin taloon päädyn, sillä kieroudestaan huolimatta se kelpaa hyvin päätylevyksi, joka ruuvataan kiinni runkoon. Ruuvi- tai liimakiinnitys oikaisee tälläiset pienet kieroutumat.

Kiero vaneeri suoristuu, kun sen saa ruuvattua kiinni.
Seuraavaksi alkaakin talon yksityiskohtien viimeistely. Niissä varmasti vierähtää jokunen tovi

Ei kommentteja: